Kvinde angrebet af stalker med kniv under bibeltime

- Det er et mirakel, at der ikke skete noget meget værre, fortæller IMU’s landsleder Tonny D. Sørensen. Skærmprint fra TV2 Østjyllands interview uden for missionshuset Tabor.
– Det er et mirakel, at der ikke skete noget meget værre, fortæller IMU’s landsleder Tonny D. Sørensen. Skærmprint fra TV2 Østjyllands interview uden for missionshuset Tabor.

En 27-årig kvinde slap mirakuløst med livet i behold efter knivoverfald i Missionshuset Tabor.

En 33-årig mand angreb en 27-årig kvinde med en brødkniv under et aftenmøde i Indre Missions Ungdom (IMU) i Aabyhøj tirsdag den 18. august. Gerningsmanden er nu pågrebet og varetægtsfængslet.

Mændene fra IMU-gruppen ”Reload” holdt bibelstudier i missionshuset Tabors have, da den 27-årige blev angrebet på husets første sal. Her var ialt fem af gruppens kvindelige medlemmer samlet til møde, og deres skrig fik mændene til at reagere. Det lykkedes den angrebnes ægtefælle at vriste kniven fra gerningsmanden, mens kvinden selv flygtede ud i haven.

Drabsforsøg?

Gerningsmanden var kommet op ad trappen og var derefter gået ind i køkkenet, hvor han fandt en lang kniv. Herefter gik han ind i det rum, hvor kvinderne fra IMU var samlet til bibelstudieaften. Den 27-årige havde ikke set manden komme ind, da hun på grund af rygproblemer lå på en madras på gulvet med ryggen til.
Manden angreb kvinden uden at sige et ord. Han fik givet hende 17 læsioner i form af knivstik, rifter og blå mærker fra halsen og ned, før det lykkedes hende at komme i sikkerhed under et bord.
Hidkaldt af skrigene kom kvindens ægtefælle nu til bevæbnet med en stol og fik stoppet angrebet. Kvinden selv flygtede ud af huset.
Gerningsmanden, som var kendt af husets brugere, blev pågrebet i løbet af natten. Han viste sig under grundlovsforhøret at være tidligere straffet. Han blev sigtet for drabsforsøg og er nu varetægtsfængslet og anbragt på en lukket afdeling under socialforsorgen.

Slap mirakuløst

Bare et døgn efter overfaldet kunne den 27-årige udskrives fra hospitalet. Hun måtte opereres i den ene fod efter et dybt stiksår. Men hun slipper tilsyneladende uden fysiske mén efter overfaldet, selv om hun blev ramt af flere knivstik under det forholdsvis kortvarige overfald.
– Det er et mirakel, at der ikke skete noget værre. Det kunne være gået langt værre, siger Indre Missions Unges landsleder, Tonny Dall Sørensen. Han tog ligesom to andre fra Indre Missions ledelse straks af sted til Aabyhøj tirsdag aften, da de havde hørt om overfaldet.

Ekstrabladet beskrev de dramatiske begivenheder ved missionshuset Tabor i Aabyhøj i en længere artikel den 19. august.
Ekstrabladet beskrev de dramatiske begivenheder ved missionshuset Tabor i Aabyhøj i en længere artikel den 19. august.
Krisehjælp til vidnerne

For Indre Missions landsledelse handlede det om at yde hurtig hjælp efter de dramatiske begivenheder. Landslederen sluttede sig til mødedeltagerne fra IMU på politistationen. Her blev de afhørt fra klokken 20 tirsdag aften til klokken tre natten til onsdag.
Indre Mission sørgede også for at indkalde en krisepsykolog, som bl.a. fik alle mødedeltagerne til at tale oplevelsen igennem i løbet af onsdagen. Det var en praktiserende krisepsykolog fra Ikast, som gjorde en fantastisk indsats, siger Tonny D. Sørensen.
– Mødedeltagerne er selvsagt rystede over den traumatiske oplevelse, fortæller han til TV Østjylland. Han tilføjer, at alle spørger sig selv, om de kunne have gjort noget anderledes. Men det kunne de ikke ifølge krisepsykologerne. Hele overfaldet var nemlig overstået på ganske kort tid.
– Vi har haft krisemøder med mødedeltagerne. De har fået oplevelsen bearbejdet som gruppe. Vi opfordrer også til, at man individuelt snakker med en psykolog. Men det er vigtigt, at vi kommer videre med hverdagen. I morgen holder vi møde igen, understregede Tonny D. Sørensen overfor TV Østjylland onsdag.
Torsdag mødtes gruppen ”Reload” så med resten af vennerne fra missionshuset i Aabyhøj. Også den overfaldne kvinde og hendes mand deltog i mødet.
– Det er vigtigt at få det hele bearbejdet som gruppe, forklarer landslederen.

Ikke religiøst motiveret

– Nogle dele af pressen har spekuleret meget på, om overfaldet var religiøst betinget. Men jeg har aldrig selv været i tvivl om hændelsesforløbet, oplyser Tonny D. Sørensen.
Gerningsmanden havde været forelsket i kvinden og havde stalket hende i længere tid. Han har også tidligere generet andre kvinder. Men under angrebet sidste tirsdag gik han målrettet kun efter den 27-årige, fortæller vidnerne.

Et åbent fællesskab

– Det er for tidligt at sige, om der skal være nye procedurer for fællesskabet. Vi mener, at der er tale om en unik hændelse, understreger Tonny D. Sørensen. Han mener derfor ikke, at der er nogen grund til at låse dørene under møderne fremover. Det er også for tidligt at sige noget om konsekvenserne for gerningsmanden, hvis han skulle ønske at komme tilbage i Indre Missions Ungdoms sammenhænge efter endt behandling.
– Vi håber, at så mange som muligt vil være med til at bede for såvel kvinden, der blev overfaldet, som manden, der stak hende og de øvrige, som er berørt af situationen, skriver Tonny D. Sørensen i en opdatering fra Indre Missions Ungdom.


Artiklen fortsætter efter annoncen: