24 nye studerende optaget på MF

Menighedsfakultetet bød mandag den 31. august velkommen til 24 nye bachelorstuderende, som påbegynder en fire et halvt-årig teologiuddannelse i samarbejde med University of South Africa.
Holdet bliver det sjette i rækken, siden Menighedsfakultetet begyndte sin selvstændige bacheloruddannelse i 2005 med optagelse hvert andet år. Uddannelsen er akademisk og giver adgang til at studere videre på kandidatuddannelse i Danmark eller udlandet. Mottoet ’Teologi for kirkens skyld’ signalerer, at hovedmålet er at uddanne kommende præster til især folkekirken, som har udsigt til præstemangel.
En holdstørrelse på 24 er et godt kompromis mellem ønsket om at få så mange studerende som muligt, uden at det bliver for belastende for Menighedsfakultetets økonomi. Da uddannelsen endnu ikke er SU-berettiget, koster det Menighedsfakultet godt 1 mio. kroner årligt at udbetale stipendier. For at skaffe disse penge deltog både ansatte og studerende i et sponsorløb den 31. august. Sidste år lykkedes det at indsamle 374.000 kr i forbindelse med sponsorløbet, oplyser landssekretær Nils Andersen.