Nødråb fra danskere blandt uledsagede flygtningebørn i Athen

Patricia og Dan K. Biswas arbejder blandt de 3.000 flygtningebørn i Athen. Foto: IAS
Patricia og Dan K. Biswas arbejder blandt de 3.000 flygtningebørn i Athen. Foto: IAS

Den danske nødhjælpsorganisation IAS hjælper nu sårbare flygtningebørn i Grækenland.

Nødhjælpsorganisationen IAS har etableret en lokal NGO i Athen: Faros (Fyrtårn). Det er et dansk-græsk samarbejde, som hjælper uledsagede flygtningebørn og unge, der er efterladt alene i Athen.

3000 flygtningebørn

Patricia og Dan Kirk Biswas, det danske lederpar for Faros, siger:
– Vi oplever i vores daglige arbejde netop nu en massiv tilstrømning af flygtninge til Athen, og situationen er meget kritisk. Lige nu er der strandet omkring 3000 flygtningebørn alene i Athen. Vi gør alt, hvad vi kan for at afhjælpe situationen og har derfor intensiveret vores opsøgende gadeplansarbejde. Den sidste uge har vi uddelt nødhjælpstasker med tandbørste, tandpasta, underbukser, strømper, servietter, sæbe, en pakke kiks, et telefonkort samt en lille førstehjælpskasse.
Udover den akutte assistance, som Faros tilbyder, samarbejder organisationen med et græsk netværk af organisationer og myndigheder, der kan hjælpe med juridisk, medicinsk og psykologisk bistand.

I Athen siden 2012

International Aid Services (IAS) Danmark har siden 2012 arbejdet med at hjælpe uledsagede flygtningebørn i Athen. Man yder individuel bistand, men forsøger også at finde langsigtede løsninger.
DR Nyhederne fortalte om Patricia og Dan Kirk Biswas arbejde i Athen den 18. august. Videoen om brødrene Wahid og Hassan fra Afghanistan kan stadig ses på DR.dk.
Det danske ægtepar samler ind til projektet Faros via IAS’ hjemmeside. Man kan læse mere om Faros på www.faros.org.gr