Høring om trosfrihed for kristne og andre mindretal i Pakistan

Biskop Humphrey Safaraz Peters arbejder i verdens farligste stift.
Biskop Humphrey Safaraz Peters arbejder i verdens farligste stift.

Onsdag den 2. september 2015 var der en høring på Christiansborg om menneskerettigheder og religiøse minoriteters vilkår med udgangspunkt i Pakistan.
Regeringen har netop i sit grundlag sat fokus på de religiøse mindretal, som oplever stadig værre krænkelser af religions- og trosfriheden. I hele 64 ud af verdens 198 stater er religionsfriheden ifølge PEW Research Center enten stærkt begrænset eller ligefrem ikke-eksisterende. Men hvad dækker tallene over, og hvad kan Danmark (både Folketinget og organisationer) gøre for at bekæmpe diskrimination og overtrædelse af menneskerettigheder?
På høringen deltog bl.a.: Biskop Humphrey Safaraz Peters fra verdens farligste stift – Peshawar, tidligere Special Rapporteur til FN, Ms. Asma Jahangir og advokat Nasir Saeed fra London, der bl.a. fører en række sager for blasfemi-anklagede i Pakistan. Herboende kristne pakistanere fortalte deres personlige historier.
Det oplyser Danmission, som sammen med Folkekirkens mellemkirkelige Råd havde arrangeret høringen. Vært ved høringen var Yildiz Akdogan fra Socialdemokraterne.