Hold jer til folk-musikken..

s22_freedomsouls”Burlap to Cashmere” (BmT) er et band, som reelt set er veteraner i deres fag. Det er orginalt et 3-mands band, som dog er blevet udvidet i forbindelse med dette album til 5 mand.

Albummet starter rigtig positivt med rigtig fængende og klassisk folk-beat. Det passer rigtig godt til Steven Delopoulos’ vokal. Han har en stærk vokal. Ikke nødvendigvis poleret, men han er historiefortæller, og jeg havde efter det første nummer forventninger til, at det kunne blive et rigtig godt album.
Desværre bevæger resten af albummet sig over i at blande folk- og latino-musikken sammen. Det er som om, at tekst og musikalske udtryk ikke rigtig spiller sammen. Når man fx synger ”Don’t leave me here to die” og ”I hold on to these days”, som langt hen af vejen minder om en bøn eller råb til Gud, så synes jeg ikke rigtig udtrykket passer sammen med et medium-glad latino-beat. De sidste par numre på pladen går lidt tilbage i folk-musikken, og der bliver det lidt mere tåleligt at lytte til igen.
Steven har en fantastisk fortæller vokal, og han virker til at være en virkelig dygtig sangskriver. Det ærger mig, at BmT ikke formår at sætte et musikalsk udtryk på, der passer bedre.
Jeg synes ikke, det behøver at være mainstream, men jeg synes sagtens, de kunne holde sig mere i folken. At spille og synge latino på en måde, som gør, at man skiller sig ud fra alle andre latinokunstnere, er svært. Og det gør de ikke. Tværtimod.
Nummeret ”River in my head” er højdepunktet, da de netop holder sig til folk-musikken og har fortællingen i fokus fremfor skæve akkorder og beats, der ikke passer.
Filip Simonsen