Indonesisk kirke brændt ned for tredje gang

For tredje gang i løbet af 30 år blev kirken Pakpak Dairi Christian Protestant Church (GKPPD) brændt ned den 18. august 2015, skriver Åbne Døre.

Kirken brændte ned til grunden i løbet af bare 20 minutter. Gerningsmændene kommer angiveligt fra samme område (Aceh Singkil) og formodes at være imod kristne.
Politiet fandt en machete og hjulspor fra to biler ved gerningsstedet. Alligevel konkluderede politiet et par dage senere, at branden var opstået på grund af en elektrisk kortslutning og stoppede efterforskningen.

Politiet frygter muslimer

Efter et forsøg på brandstiftelse mod kirken i 1999 truede en forsamling med at afbrænde politistationen, hvis de tilbageholdte mistænkte ikke blev sat fri. Kravet blev straks imødekommet.
350 af kirkens medlemmer holder nu gudstjeneste i et telt ved siden af politiafspærringen.
– Vi ved, at vi bliver overvåget af ekstremister. Nogle truer endda med at ødelægge teltet, fortæller pastor Erde Brutu, leder af GKPPD i Singkil.
Men jeg minder menigheden om ikke at give efter for fristelsen til at give igen. Hvis vi gengælder, hvad er så forskellen på os og dem, der chikanerer os? siger pastor Erde Brutu.

Med på verdensranglisten

Aceh er den eneste indonesiske provins, som bruger sharia-lovgivning. Det er et af de mest fjendtlige steder at bo som kristen i Indonesien. Indonesien er nr. 47 på Åbne Døres Verdensrangliste over de lande, hvor kristne forfølges mest.
– Det styrker mig at vide, at vores kristne brødre og søstre beder for os, siger pastor Erde.