Israels statsminister starter det nye år med bibelstudier

Bibelens tekster handler også om nutiden, mener Benjamin Netanyahu. Her holder han bibelstudiegruppe i statsminister-residensen. Foto: Amos Ben Gershom, GPO.
Bibelens tekster handler også om nutiden, mener Benjamin Netanyahu. Her holder han bibelstudiegruppe i statsminister-residensen.
Foto: Amos Ben Gershom, GPO.

Det jødiske nytår faldt i år den 14.-15. september. Året hedder 5776 efter skabelsen.

Statsminister Benjamin Netanyahu indledte det jødiske nytår med bibelstudier i sin residens i Jerusalem.

Netanyahu har de seneste år haft flere møder med indbudte gæster, som studerer Tanakh, dvs. Det Gamle Testamente.

Bibelen er Israels klippe

– Alle, som deltager eller har deltaget i denne kreds, ved, at jeg engang sagde, at Tanakh er klippen for vor eksistens. Enkelt sagt er der ikke noget, som har så stor betydning for vor forbindelse til dette land som denne bog. Jeg læser den hver sabbat sammen med min søn, hvis han har fri, ellers uden ham. Jeg inspireres virkelig af den, sagde statsminister Benjamin Netanyahu i bibelstudiekredsen.
Netanyahu fortalte, at han og sønnen Avner har den vane at læse forskellige steder i Det Gamle Testamente, når de er færdige med at læse sabbatens liturgiske tekst fra ’Toraen’ (Mosebøgerne) og ’Haftara’ (profetteksten).

Handler også om vor tid

–Teksterne reflekterer altid over samtids-sager. De berører altid nutiden, og det evige liv for menneskeheden generelt, og for vort folk specielt.
Det er vigtigt for mig, at israelske børn læser Tanakh og får kundskab om vor kultur og arv. Det er en historie om tro, historie og moral og forholdet mellem mennesker og mellem menneske og Gud, og det er moral for hele menneskeheden, siger Netanyahu.
Statsministeren påpegede, at der er en trend i verden, som fortsætter med at benægte jødernes forbindelse til landet, deres rettigheder til landet og selve livet.
– De forskellige boykotbevægelser har ramt vort folk i tusinder af år. Vi er blevet boykottet og rakket ned på og beskyldt for alt ondt. Det er selvsagt lidt latterligt, når man ser på den flod af millioner af mennesker, som flygter fra det ekstreme islams hærgen i Mellemøsten.

Et genialt folk

Netanyahu sagde, at der også er andre, som anerkender det geniale ved hans folk.
– Vi udvikler geniale og fantastiske ting. Bogens folk er også ’cyber-folket’ (data-folket), tilsyneladende de ledende i verden. Vi kommer ind på nye kontinenter og i nye lande som Kina, Indien, Japan, Latin-Amerika og nu Brasilien.
– Der er to retninger, som står mod hverandre. En er angrebene mod vort folk, som vi desværre har kendt i tusinder af år. På den anden side har jøderne nu en stat. Fordi vi har en stat, er vi i stand til at blive stærke, holde modet oppe og handle sådan, at vi slår vore fjender tilbage og gennemfører vor politik.
Der er ingen tvivl om, at disse anstrengelser vil fortsætte. Fra Josva lærer vi, at vore fjender må bekæmpes, hvis de ønsker at slå os, sagde Netanyahu.