Søndag er aktionsdag for flygtninge

SOS mod Racisme opfordrer nu alle danskere til at byde flygtninge velkommen den 13. september.
Byd flygtninge på kaffe eller mad søndag den 13. september opfordrer SOS mod Racisme

Det kan man fx gøre ved at invitere en flygtning på mad eller kaffebord hjemme. Man kan også sammen med andre arrangere en velkomstmiddag eller kaffebord privat eller på et offentligt sted som i forsamlingshuset eller menighedshuset.

Hvordan få kontakt?

Kontakten til flygtninge kan fås fx gennem asylcentre, sprogskoler, kirker eller en lokal afdeling af Venligboerne, Dansk Flygtningehjælps Frivillignet eller Røde Kors Frivillignet, oplyser SOS mod Racisme.
Det vil ofte være en god idé, at man selv henter og bringer sine gæster. Man skal huske på, at nogle flygtninge ikke spiser svinekød eller drikker alkohol, lyder rådene fra SOS mod Racisme.

Velkommen i Danmark

Flygtningedagen giver danskere mulighed for at mødes med flygtninge. De skal vide, at de er velkomne i Danmark. Og danskere kan vise, at der stadig findes medmenneskelighed og solidaritet her i landet.
Civilsamfundet i hele Europa holder aktionen Refugees Welcome den 13. september.
SOS mod Racisme retter opfordringen til danske organisationer, foreninger, nyhedsmedieer, kommuner, kirker, trossamfund, klubber, politiske partier og borgere.
Samtidig opfordrer de til at give udfordringen videre via Facebook.
Aktionsdagen markerer flygtningekrisen i Europa, som indtil nu har kostet mange tusinde livet. Antallet af flygtninge i verden – og nøden i nærområderne – har aldrig været større siden 2. verdenskrig. Men EU og Europa har stort set været handlingslammet, mener SOS mod Racisme.