Sydvestjyllands elever rækker ud til Bramming og Nepal

s12_ræk ud linjenRæk-ud-linjen er ny på Sydvestjyllands Efterskole. Linjen skal give eleverne dybere indsigt i Guds kærlighed og erfaring med at række ud.

Den nye Ræk-ud-linje på Sydvestjyllands Efterskole (SE) har til formål at give eleverne en dybere indsigt i Guds kærlighed og erfaring med at række mennesker en hjælpende hånd.

17 af skolens 134 elever har valgt at prøve kræfter med den nye linje, hvor undervisningen er en afveksling mellem praksis og teori. Linjen henvender sig først og fremmest til elever på 10. årgang, men er der elever i 9. klasse, der ønsker at være med, er det muligt at lave en aftale.
På det lokale plan tager holdet del i ”Elsk Bramming”. ”Elsk Bramming” er en del af netværket ”Elsk Danmark” som er startet af en gruppe mennesker fra Aalborg Valgmenighed. Det er en vision om at engagere mennesker i at elske deres by, så byens indbyggere bliver mere hjælpsomme, mere gæstfri og mere venlige over for hinanden – på tværs af indkomst, bopæl, alder, hudfarve, religion og uddannelse. Sidste år var skolens elever blandt andet med til at hjælpe i en børnehave, og de delte varm kakao ud i byen.

Hjælpe til i Nepal

Den nye linje byder også på en udenlandstur. Holdet skal til Nepal og hjælpe Brian Williams med et gadeprojekt. Brian Willians er indisk-britisk og nepalesisk gift, og så er han præst. Han besøgte skolen sidste år. SE har støttet hans gadeprojekt økonomisk i nogle år og rejser altså nu snart til Nepal og hjælper til praktisk.

Række ud efter:
– Kristentro i praksis fx venlighed, hjælpsomhed og gæstfrihed.
– Bibelglæde/Kristusglæde
– Glæden ved forskellighed og mødet med andre mennesker
Række ud til:
– Mennesker i lokalområdet med hjælp og venlighed gennem ”Elsk Bramming”.
– Unge i byen med oplæg om tro. 8. klasserne i området tilbydes besøg. Lærere på KFS´ ledertræningscenter i Ødsted hjælper med oplæringen.
– Mennesker i hele verden. Studietur til Nepal – besøg i bjergmenigheder omkring Katmandu gennem Brian Williams arbejde i The Agape Mission.