Amy udfordrede Holstebro

s1_PlakatEt helbredelsesmøde på biblioteket blev aflyst efter politisk pres. Men 15 syge blev alligevel helbredt lørdag aften.

Lørdag måtte et helbredelses-møde flyttes fra Holstebro bibliotek til Kristent Center.

Det skyldtes, at næstformanden for Holstebro Kommunes kultur- og fritidsudvalg, Lene Dybdal (Soc.dem.) offentligt gik ud i Holstebro Dagblad og kritiserede, at bibliotekets lokaler var lånt ud til et møde med den kristne prædikant Amy Kemp, som hun kaldte for ”kvaksalver”.
– Normalt er det, der foregår på Holstebro Bibliotek, altid sober og god folkeoplysning. Men når man begynder at stikke folk blår i øjnene og påberåber sig, at man ved Guds hjælp kan helbrede alvorligt syge, så overskrides mine grænser, udtalte Lene Dybdal til bladet. Hun tilføjede, at ”hvis det derimod havde været en tryllekunstner, så ved jeg som publikum, at det er magi – en illusion, og det er det.”
Politikeren er selv fysioterapeut og har egen klinik i Ulfborg.
Bibliotekets leder Henrik Schou Zacho udtalte herefter til Holstebro Dagblad:
– Havde vi vidst, at det var et religiøst møde, havde vi stoppet den der. Jeg vil tage kontakt til dem og høre, om de synes, det er en god idé, at de kommer på lørdag. Vi føler os lidt ført bag lyset, sagde bibliotekschefen.
Arrangørerne følte sig herefter pressede til at flytte lørdagens møde til Kristent Centers lokaler.

s1_avisartikelKristen protest

Britta Mortensen, som havde lånt lokalerne af biblioteket, tog imidlertid til genmæle.
– Jeg synes, det er skræmmende, at man på den måde går ind som smagsdommer og aflyser et arrangement. Vi bor trods alt i et kristent land endnu, selv om mange ateister forsøger at begrænse vores ytringsfrihed, sagde Britta Mortensen.
Ligesom en anden Holstebro-borger undrede hun sig over, hvorfor biblioteket så kan låne lokaler ud til alternative arrangementer, hvoraf nogle endda er kommercielle. Britta Mortensen nævner:
– For eksempel yoga, som nogle også mener indeholder religiøse undertoner. Der er hypnose og andre ting, som kan være skræmmende. Her tilbyder en ung kvinde at bede for menneskers sygdomme uden betaling, fordi hun har set, at det virker for mange. Det er fuldstændig urimeligt, at et kristent arrangement mistænkeliggøres, sagde Britta Mortensen til dagbladet.
Holstebro Dagblad var med, da Amy Kemp om aftenen bad for syge i Kristent Center, og i sin reportage på web-tv og i avisen medgiver journalisten ud fra menneskers egne vidneudsagn, at 15 personer ”selv er overbevist om, at de har fået hjælp”.
På Amys facebooks-side www.facebook.com/Recipientsofgrace kan man se flere vidnesbyrd fra helbredte.

Amy Lee Kemp voksede op i en kristen familie i Texas, men hendes mor og far havde det svært med hinanden. Og som 14-årig forsøgte Amy at begå selvmord.

Da Amy var lille, var hendes far pastor, men senere flyttede familien til en anden by, for at forældrenes ægteskab skulle have en chance.
– Jeg tror, min mor brugte alt, hvad hun havde i sig, på bare at holde sammen på familien, så hun magtede ikke at forholde sig til mine problemer, forklarer Amy.
Det var en hård omgang for Amy og hendes søskende at opleve ufreden mellem deres forældre, og måske begyndte Amys identitetskrise allerede der. Men da hun kom i 12-13 års alderen slog det ud i lys lue.
– Alle børn er forvirrede, når de når den alder og prøver at finde ud af, hvem de er, smiler Amy og forklarer, at hun var en meget sporty pige, som ikke kunne genkende sig selv i de andre piger, når de kun gik op i det ydre. Til gengæld var Amy god til basket. Rigtig god endda.
– Jeg begyndte at få accept gennem basketball og drømte om et liv som en af de helt store college-stjerner, fortæller hun.
Samtidig med at Amy fokuserede på basketball, begyndte hun også at eksperimentere med forskellige stoffer, druk og kærester. Da hendes mor og far overvejede at blive separeret, da hun var 14, og mens hun stadig havde identitetskrise, forsøgte hun at tage sit eget liv ved at spise flere hundrede aspirinpiller.
I sidste øjeblik fandt hendes mor hende på badeværelset og fik hende sendt til udpumpning. Men situationen blev aldrig nævnt igen.

Amy gjorde sig hård

– Det var, som om jeg troede, at hvis jeg bare gjorde mig hård nok udvendig og slog fra mig og var barsk nok, så kunne jeg ikke blive såret mere, forklarede Amy, som tit røg ud i slåskampe og var meget aggressiv.
– Min far, som tydeligvis ikke altid selv så helt klart, havde faktisk lært mig altid at slå først og aldrig blive liggende, forklarer Amy.
Da Amy kom i Junior High, som svarer til 8.-10. klasse herhjemme, kom hun også i kontakt med den lesbiske verden inden for basketball.
– Indtil da havde jeg været kærester med nogle enkelte fyre, men aldrig brudt mig om den fysiske del af det. Jeg længtes sådan efter at blive accepteret for den, jeg var, uden at skulle leve op til alt muligt, og sådan så jeg det homoseksuelle miljø, forklarer hun.
Da hun kom gymnasiet, fik hun en veninde, som allerede spillede college-basket, og hun introducerede Amy til det, hun længtes efter.
– Jeg ønskede mig sådan en slags venskab, jeg syntes slet ikke, der var noget pres der. Jeg længtes så meget efter accepten, at jeg slet ikke så, hvilket helvede jeg begav mig ind i, forklarer hun om sin introduktion til det miljø, hun var en del af de næste otte år.

Følelsen af en løgn

– Jeg havde så tit følelsen af, at jeg var fanget. At det var en løgn, jeg selv troede på, men også en løgn, jeg havde overbevist omverdenen om var sand. Det var, som om jeg havde gravet en grav, og nu var jeg tvunget til at bo i den, forklarer hun videre. Desuden ville det være ydmygende at indrømme.
– Mine forældre havde aldrig accepteret min livsstil, og hvis jeg nu gav dem ret, så var det nærmest som at blive taget med hånden i kagedåsen, forklarer Amy.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Svært at bryde ud

– Hvis man er i et dårligt heteroseksuelt forhold, kan man også være optaget af at overbevise sig selv og omverdenen om, at fyren er ok, selvom han behandler en elendigt. Og så er det også ydmygende at indrømme, at man tog fejl.
Men hvis man lever i et homoseksuelt forhold og finder ud af, at det ikke er godt, så skal man til at skabe sig en helt ny identitet ud over ydmygelsen.
Det gør det så svært at bryde ud af igen. Jeg tror ikke, det er muligt at gøre uden Guds hjælp, forklarer hun.
Samtidig fortsatte Amy også livet med stoffer og druk. Hun er stadig overvældet over, at det ikke gik hende værre i det miljø, end det gjorde.
– Selvom det var noget rod i mit hjem som barn, så havde jeg alligevel kendt Gud og hans kærlighed, og jeg oplevede, at han beskyttede mig på trods af alle mine dårlige valg, fortæller hun og giver et eksempel:
– Engang havde jeg og en veninde drukket så meget, at vi ikke engang kunne se vores egne hænder klart. Alligevel kørte jeg os hjem fra festen i en åben sportsvogn på motorvejen, uden der skete noget som helst. Det kan jo ikke lade sig gøre uden Guds beskyttelse.

Her har Amy netop bedt for en mand i en butik. Han havde smerter efter en ulykke for tre år siden. Han havde mistet følelsen i sit højre ben og sin fod. ”Men Jesus genskabte følelsen og fjernede smerterne,” fortæller Amy glad på sin facebook.
Her har Amy netop bedt for en mand i en butik. Han havde smerter efter en ulykke for tre år siden. Han havde mistet følelsen i sit højre ben og sin fod. ”Men Jesus genskabte følelsen og fjernede smerterne,” fortæller Amy glad på sin facebook.
Tilbage til forældrene

En dag bliver det nok for Amy. Hun kan ikke komme ud af rusen efter et stof, og det gør hende bange. Hun be’r Jesus om hjælp og lover at tjene ham, hvis han redder hende.
Og så må hun gå den lange vej hjem til sine forældre, som leder hende til Jesus.
– Jeg havde virkelig ikke fortjent det, men Jesus reddede mig alligevel fra alt det, jeg havde rodet mig ud i, fortæller hun. Men dér slutter Amys historie ikke.

Glad for Danmark

Der er gået over ti år, siden Amy, som nu er 37, kom tilbage til Jesus. De sidste par år har hun boet i Danmark og delt Guds kærlighed, som hun kalder det.
– Det har været interessant at bo her. I begyndelsen var der mange ting, jeg ikke forstod. Men jeg holder virkelig af danskere nu.
Noget af det jeg tager med hjem, når jeg rejser til Texas i februar, er ”hygge” og så den måde, som de danske fædre er en del af deres børns liv på. Jeg har planer om, når jeg en dag finder en mand, at tage ham med til Danmark, så han kan lære det, griner hun og opmuntrer de danske kristne:
– Vær ikke bange for at række ud til mennesker, som har det svært omkring jer. Men lad være med bare at kaste et reb fyldt med gode råd til de druknende. Hop ned i vandet til dem og vær med dem – også når det er svært.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Artiklen blev første gang bragt i Udfordringen i uge 3, den 17. januar 2013.