En god måde at gå i seng på…

Af Helge Pahus Præst og forfatter
Af Helge Pahus
Præst og forfatter

Mit liv har været lidt blæsende af og til.

For ca. et år siden besvimede jeg, og jeg var død, simpelthen. Men blev genoplivet og lå på diverse hospitaler i seks uger og kom langsomt til bevidsthed igen. Det tog mange måneder, men nu er jeg rask, og det er faktisk et meget stort under.

Og så læser jeg lidt i Udfordringen, hvor det som regel er de mere friske folk, der skriver ”klummen”. Og det er godt. Men måske er det godt, at vi gamle også skriver lidt, bare en gang imellem.

I mit ”andet liv”, som jeg lever nu, har jeg i de sidste par dage igen fået kig på et par hylder med lovsangs-CD’er. Der er mange af dem. Og jeg hører dem jo ikke. Men nu har jeg fået for vane at tage et bånd, lægge det på afspilleren inde i soveværelset, og når vi går i seng lidt-over-ti om aftenen, så lytter vi til musikken. Det er jo en god ide! Jeg sover simpelthen bedre om natten. Tror jeg nok 🙂

Måske er der en sammenhæng mellem at lytte til dejlige lovsange og så samtidig at have en lidt mere rolig søvn om natten.

Jeg kan i øvrigt se i andre artikler i pressen, at gamle mennesker, de sover mindre om natten. De vågner før, de står ofte op, bare for at få tiden til at gå. Men måske – måske – kan det at høre lovsang på sengekanten gøre vores samlede søvn lidt bedre.