Stor blodmåne over Danmark søndag nat

Hvis man glemte at stå op om natten for at se den store blodfarvede fuldmåne, kan man trøste sig med, at bl.a. TV2 har lagt billeder af det særprægede fænomen ud på sin internetside.
Hvis man glemte at stå op om natten for at se den store blodfarvede fuldmåne, kan man trøste sig med, at bl.a. TV2 har lagt billeder af det særprægede fænomen ud på sin internetside.

Natten mellem søndag og mandag den 28. september viste den sidste af de fire ”blodmåner” sig, som vi tidligere har omtalt i Udfordringen (uge 40/2014).

De falder nemlig alle på jødiske helligdage i løbet af 2014-15. Den sidste faldt således sammen med starten for løvhyttefesten.
Tilmed var fuldmånen en ”supermåne”, nemlig 14 pct. større end normalt, fordi den var så nær på jorden, som den kan komme i sin ellipseformede bane rundt om jorden.
På grund af måneformørkelsen farvedes månen blodrød. Fænomenet kunne denne gang også betragtes fra Danmark, mens nogle af de andre formørkelser ikke har kunnet ses herfra.
Fire blodmåner på stribe er sjældne, og de er altid faldet sammen med afgørende begivenheder for jøderne. Disse sidste 4 blodmåner i løbet af et år – plus to solformørkelser – er tilmed alle faldet på jødernes helligdage. I Bibelen nævnes blodmåner som varsel om dommedag.
”Solen forvandles til mørke, og månen til blod, før Herrens store og frygtelige dag kommer,” står der i Joels bog 3,5.
Og i Lukas 21,25-28 bekræfter Jesus at: ”der skal ske tegn i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene gribes af angst, rådvilde over havets og brændingens brusen.” Men i vers 28 fortsætter Jesus henvendt til dem, der tror på ham: ”Men når disse ting begynder at ske, så ret jer op og løft jeres hoved, for jeres forløsning nærmer sig.”
Jesus kæder altså disse fænomener sammen med bortrykkelsen af de troende og hans genkomst.