Footballtræner i USA fik åndelig overraskelse

Træner Joe Kennedy fik forbud mod at bede med sine spillere efter kampen. Men de ville ikke undvære bønnen.
Træner Joe Kennedy fik forbud mod at bede med sine spillere efter kampen. Men de ville ikke undvære bønnen.

Træneren fik forbud mod at bede med spillerne. Men holdet tænkte anderledes.

En træner i amerikansk football blev nægtet retten til at bede til Gud i forbindelse med footballkampe, men så skete der noget utroligt, skriver KPK.

Joe Kennedy er højt elsket af sine studenter på Bremerton High School i staten Washington i USA. Han er veteran i marinen, og nu træner han amerikansk football med unge spillere på gymnasieniveau.
De sidste ni år har han haft det som tradition at bede til Gud efter hver kamp.
Men så klagede to ateister til skolen over, at Kennedy bad. Træneren fik umiddelbar besked fra skolens administration om at stoppe bønnen eller at risikere at miste jobbet.
Det er Christian Today, som skriver dette.

Nægtet bøn

Kennedy forsvarede bønnen og sagde, at dette var helt obligatorisk. Men så klagede en af kaptajnerne på holdet over bønnetraditionen. Følgen blev, at skolen nægtede Kennedy at lede holdet i bøn og til og med at bøje hovedet for at bede.
Det var Rachel Alexander, som skrev historien om træneren for The Christian Post. Hun mener, at man kan finde absurditeter i denne censur, når man ser, hvad de studerende ellers kan blive stødte af – alt fra at træneren spytter eller siger et grimt ord.
– Mulighederne er endeløse for, hvad en træner kan gøre, som de studerende kan finde stødende, siger hun.
Alexander kunne ikke tro, at det efter ni år med bøn pludselig blev en forbudt praksis, fordi to ateister protesterede – og fik gehør fra skolens ledelse.

Blev overrasket af bøn

Så, efter en fredagskamp skete der noget utroligt. Kennedy holdt en tale. Han bad ikke, for det var han blevet advaret imod. Men til trænerens store overraskelse, begyndte nogen af hans støttespillere, til og med nogen fra holdet, at bede for ham.
Teamet bad Fadervor, mens andre supportere sang fire vers af «Amazing Grace».