Kina: Kristen advokat arresteret

Gao Zhisheng fortæller sin historie i bogen ’A China more Just’.
Gao Zhisheng fortæller sin historie i bogen ’A China more Just’.

Advokat Gao Zhisheng, som fører sager for kristne, er blevet tilbageholdt af Kinas regering, fordi han har talt offentligt om den tortur, han tidligere har været udsat for i fængslet.
Gao (51) siger, at han trods sin frygt for, hvad myndighederne ville gøre mod ham, har valgt at adlyde Gud ved at kæmpe for kristne og andre forfulgte.
– Dem, der forfulgte mig, har gjort alt for at tage modet fra mig de sidste ni måneder. Livet i fængslet var absolut forfærdeligt, fysisk set. Da jeg blev tortureret første gang, var jeg virkelig bange. Men anden gang var jeg ikke bange, for det handler om, hvordan man tager det. Jeg vidste, at frygt ikke ville hjælpe, men bare føre til mere undertrykkelse og grusomhed, sagde Gao.
Ifølge Christian Today blev Gao i første omgang idømt tre års fængsel samt fem års prøvetid for ’samfundsfjendtlig virksomhed’.
I fængslet blev Gao tortureret med bl.a. elektriske stave, og myndighederne lukkede hans advokatkontor i Beijing. Efter afsoningen blev Gao idømt yderligere tre års fængsel, anklaget for at have brudt reglerne for prøveløsladelsen. Han blev løsladt i august 2014, men blev siden holdt under konstant overvågning.
Han har udtalt, at han er parat til at blive tortureret igen frem for at søge sikkerhed sammen med familien, som nu bor i USA.
– Jeg har tænkt på at give op og være sammen med min familie, men det her er den mission, Gud har givet mig, siger Gao.