Baghdad-præsten Andrew White: Hjælp flygtningene i Mellemøsten

s11_andrew whitePastor Andrew White, ’The Vicar of Baghdad’, kritiserer Europas regeringer, fordi de hjælper migranter inden for egne grænser frem for at hjælpe fattige irakiske og syriske flygtninge i Mellemøsten.
Christian Post citerer Whites udtalelser fra en artikel i Breitbart London.
– Når jeg ser vrede unge mænd i sammenstød med grænsepolititet i Ungarn, mens de kræver at blive lukket ind i andre EU-lande, føler jeg, at det er de forkerte menensker, som står først i køen, siger White. Han mener, at Europa bør blive bedre til at skelne mellem dem, der kommer for at få et bedre liv og dem, der reelt må løbe for livet, fordi de er truet af Islamisk Stat.
FNs flygtningehøjkommission anslår, at der dagligt kommer 6.000 migranter til Europas kyster. EU prøver nu at fordele 120.000 migranter mellem de 28 EU-ande for at aflaste Grækenland og Italien.
– Jeg ville ønske, at der blev gjort mere for de tusinder af flygtninge, især fra Irak, som er strandet i Jordan og andre lande uden noget håb for fremtiden, siger Andrew White.
Det var ærkebiskoppen af Canterbury, som i november bad ’Baghdad-præsten’ forlade Irak. Nu leder Andre White hjælpearbejdet blandt irakiske flygtninge i Jordan gennem organisationen Foundation for Relief and Reconciliation in the Middle East.