Kirkefondet fejrer 125 år

Skibet ’Jeppe’ fungerer som ’kirkeskib’ under Kirkefondets jubilæumsfejring. I dagene 27/9-1/10 ligger skibet ved Sydhavn og den 5/10-11/10 ved Nordhavn. Foto: Kirkefondet.
Skibet ’Jeppe’ fungerer som ’kirkeskib’ under Kirkefondets jubilæumsfejring. I dagene 27/9-1/10 ligger skibet ved Sydhavn og den 5/10-11/10 ved Nordhavn. Foto: Kirkefondet.

Hvor er folket – hvor er kirken? er titlen på en høring i ’Kirkeskibet’ ved Havnegade 39 i København den 2. oktober.

På høringen vil der være oplæg ved blandt andre domprovst Anders Gadegaard, professor Jørn Henrik Petersen og politisk kommentator Søs Marie Serup.
Allerede fra den 30. september har man kunnet besøge ’kirkeskibet’ på Teglholmen i Sydhavn. På skibet vil der indtil den 11. oktober foregå aktiviteter for forskellige aldersgrupper, som sognene har planlagt i samarbejde med Kirkefondet.
Der vil bl.a. være gudstjenester med sejlads for børn og voksne, børnejazz, koncert og sangarrangementer, skibssalon med kunstneriske indslag og eksistentielle samtaler og filmaften.
Der vil være åbent på kirkeskibet hver dag fra kl. 10-18. Hele programmet kan ses på www.kirkefondet.dk

Kirkefondets historie

Kirkefondet opstod i slutningen af 1800-tallet, hvor rigtig mange mennesker flyttede til København fra resten af landet. Det betød, at brokvartererne blev bygget, og Kirkefondet opstod og tog initiativ til at bygge kirker og oprette menigheder i de nye kvarterer i de næste mange år. I dag arbejder Kirkefondet stadig for folkekirkens liv og vækst, og vil nu være med til at sætte fremtidens kirke på dagsordenen.