Kristne korsfæstet i Syrien

IS har netop offentliggjort en video, der viser henrettelsen af tre mænd fra landsbyen Tel Jazira. De blev myrdet om morgenen den 23. september, på dagen for den årlige Eid-fest ifølge Assyrian Human Rights Network, oplyser Dansk Europamission.
IS har netop offentliggjort en video, der viser henrettelsen af tre mænd fra landsbyen Tel Jazira. De blev myrdet om morgenen den 23. september, på dagen for den årlige Eid-fest ifølge Assyrian Human Rights Network, oplyser Dansk Europamission.

IS har henrettet 12 kristne, blandt dem en kun 12-årig dreng. Men mange muslimer bliver kristne.

Terrorgruppen Islamisk Stat har tortureret og myrdet en 12-årig dreng sammen med 11 lokale kristne missionærer nær Aleppo, efter at de nægtede at forlade deres hjemland eller afsværge deres tro.

Organisationen Christian Aid Mission oplyser, at de 12 dræbte blev kidnappet i udkanten af Aleppo den 7. august.
Tre uger senere blev de kidnappede spurgt, om de var konverteret til kristendommen fra islam. Det indrømmede alle de kristne gidsler. Herefter krævede islamisterne, at gidslerne skulle konvertere tilbage til islam, men de nægtede alle at opgive deres tro på Kristus.

Tortureret og korsfæstet

Den 28. august blev gidslerne delt i to grupper. En gruppe med fire gidsler, med bl.a. den 41-årige leder og hans 12-årige søn, blev taget med til en landby, mens de øvrige otte blev forhørt i en anden landsby.
Lederen og hans medarbejdere havde medvirket til at starte ni husmenigheder i området.
De fire afviste at afsværge troen og forklarede, at Gud ønskede, de skulle dele evangeliet med folk i området. Derefter blev de tortureret og korsfæstet for øjnene af befolkningen på stedet. De blev efterladt for at dø ved siden af skilte med betegnelsen ’vantro’.
– De blev alle brutalt tortureret og derpå korsfæstet. De blev efterladt på deres kors i to dage, og ingen fik lov til at tage dem ned, fortæller lederen af den organisation, der i sin tid trænede alle missionærerne.
Før de fire blev korsfæstet havde islamisterne klippet fingerspidserne af drengen for øjnene af hans far.
– Foran teamlederen og slægtninge blandt tilskuerne klippede islamisterne fingerspidserne af drengen og slog ham voldsomt, mens de fortalte hans far, at de ville stoppe torturen, hvis faderen vendte tilbage til islam. Men da lederen afslog, begyndte de også at torturere ham og slå ham og de to andre, forklarer Christian Aid Missions rapport. Herefter blev de alle fire korsfæstet.

Så op og smilede i døden

De andre otte missionærer blev halshugget efter afhøringen. To af dem var kvinder på 29 og 33 år. De blev både voldtaget og slået af islamisterne, men de bad hele tiden. Alle de otte bad højt, da de blev tvunget til at knæle umiddelbart før henrettelsen.
– Landbyboerne sagde, at nogle af dem bad i Jesu navn og andre bad Fadervor. Nogle af dem løftede ansigterne for at overgive deres ånd til Jesus. En af kvinderne så op, og hun nærmest smilede, da hun sagde: Jesus!
Efter halshugningen blev ofrenes kroppe hængt på kors.
– De blev ved med at bede og fortælle om Jesus til deres sidste åndedrag. Det gjorde de foran landsbyens beboere, fortæller missionsorganisationens leder.

Mange bliver frelst

Selv om det er farligt at konvertere fra islam i dele af Syrien, er der nu stadig flere muslimer, som vender sig til Jesus.
– Stadig flere bliver frelst. Tjenesten vokser og vokser. Før i tiden måtte vi bede, før vi så en muslim vende om fra islam. Men nu er der så mange, at vi næsten ikke kan klare arbejdet, fortæller lederen fra Christian Aid Mission.