Lesbisk svensk biskop vil fjerne alle kors fra Stockholm-kirke

Eva Brunne, verdens første åbent lesbiske biskop, vil fjerne alle kors fra en svensk sømandskirke for at vise ’gæstfrihed’ overfor andre trosretninger. Kristne ledere kritiserer forslaget.

– Præster skal forkynde Kristus. Det betyder ikke, at vi er fjendtlige overfor folk fra andre trosretninger, forklarer Brunne ifølge nyhedskanalen SVT. Derfor vil hun indrette et bederum, hvor muslimer kan føle sig velkomne.
Men holdningen møder kritik fra bl.a. sømandskirkens leder, Kiki Wetterberg, som fastslår, at hun som kristen heller ikke ville bede muslimer om at fjerne deres symboler, hvis hun skulle vælge at besøge en moske. Og pastor Patrik Petterson, som er præst i Brunnes stift og arbejder i det sogn, hvor sømandskirken ligger, er helt uforstående overfor biskoppens ’teologiske tankeløshed’:
– Et kirkekapel kan ikke sammenlignes med bederum i en lufthavn eller på et hospital. Kristne kirker og kapeller er ikke bare tilfældige offentlige steder, understreger han.