Menighed går imod yoga i skolen

Dagbladet JyskeVestkysten bragte den 14. oktober en artikel om husmenighedens henvendelse til borgmesteren.
Dagbladet JyskeVestkysten bragte den 14. oktober en artikel om husmenighedens henvendelse til borgmesteren.

Yoga er en indgang for mørkets kræfter, skriver menighedens ledere til borgmesteren.

Ulla og Martin Nissen fra Haderslev Husmenighed har bedt borgmester H.P. Geil gribe ind overfor en kommuneskole, som anvender yoga i undervisningen af børnehavebørn.

På Nustrup Skole har man startet et projekt, hvor yoga, mindfulness og positiv psykologi skal styrke børns evne til at koncentrere sig og modtage beskeder, skriver JyskeVestkysten den 14. oktober.
Men yoga og mindfulness hører hjemme i hinduistisk og buddhistisk religion. Det var bedre at lære børnene Fadervor med bønnen ’fri os fra det onde’ og give dem mere kristendomsundervisning, mener Ulla og Martin Nissen.

Påtvinges Østens religioner

Borgmesteren og direktøren for børn og familieservice i kommunen udtaler, at man har fuld tillid til det faglige grundlag for projektet, som foregår i samarbejde med UC Syddanmark. Men husmenigheden får ’selvfølgelig et ordentligt svar’, lover direktøren.
Husmenighedens ledere henviser til egen erfaring med folk, som har taget psykisk skade af yoga.
– Har forældrene givet deres skriftelige tilladelse til denne åndelige påvirkning fra østens religioner? spørger ægteparret Nissen og henviser til regeringsgrundlaget, som fastslår, at Danmark er et kristent land. De nævner også, at staten ifølge Grundloven skal understøtte den evanglisk lutherske lære.
– Må man påtvinge børnene østens religioner og praksis? spørger Ulla og Martin Nisssen.