Noahs Ark-fund på seminar i USA

s13_ark fundAf Henri Nissen, forfatter til bogen Noahs Ark – Historien
og det store fund. (2010)

Fundet af de mulige rester af Noahs Ark på toppen af Mt. Ararat er emnet for en videnskabelig høring i Charlotte, North Carolina, USA, fredag og lørdag den 16.-17. oktober.

Det sker på den 22. årlige National Conference on Christian Apologetics (forsvar for kristentroen), som holdes af Southern Evangelical Seminary.
Her har man inviteret den kurdiske Ahmet Ertugrul, bedre kendt som Parasut. Han fandt en stor træ-konstruktion i en åbning i Ararat-bjerget i 4.200 meters højde. Med ham følger også nogle af de kinesiske opdagere, som han samarbejdede med. Det gælder bjergbestigeren Panda Lee, filmanden Cheung, lederen af NAMI-gruppen Andrew, og Clara Wei, som har koordineret kontakten til medierne. Alle er med i bogen ”Noahs Ark. Historien og det store fund.”
Også en af de hårdeste kritikere af fundet, Philip Ernest Williams, vil komme til orde. Han mener, at fundet ikke er ægte, men er plantet forud af Parasut.
Men nu får han mulighed for at møde det kurdisk-kinesiske team ansigt til ansigt, så man kan få talt ud istedet for at angribe hinanden over internettet. Og seminaret håber, det vil skabe klarhed om fundet, som slet ikke har fået den medie-og forsknings-opmærksomhed, det burde få – hvad enten det viser sig at være ægte eller ej. Hidtil har medierne knapt nok omtalt det spektakulære fund, og min bog er den eneste engelske bog i verden, der beskriver fundet.
Skepsis fra et par toneangivende kristne bibel-arkæologer har gjort kristne forbeholdne i stedet for at få dem til at undersøge fundet. Og nu er fem år gået tabt. Og den verdslige videnskab og de verdslige medier er åbenbart ikke interesserede i et fund, der kan få evolutionsteorien til at vakle, fordi det indikerer, at syndfloden faktisk skete som omtalt i Bibelen.