Terror i Israel under Løvhyttefesten

Grafisk designer Naama (30) og hendes mand, rabbiner Eitam Henkin (31) blev skudt på vej hjem fra løvhyttefesten.
Grafisk designer Naama (30) og hendes mand, rabbiner Eitam Henkin (31) blev skudt på vej hjem fra løvhyttefesten.

Flere jøder er blevet dræbt i en bølge af terror under Løvhyttefesten. Men det fordømmes ikke af palæstinenserne, tværtimod…
Fire børn så deres forældre blive skudt og dræbt af arabiske terrorister den 1. oktober.

Ægteparret fra bosættelsen Neria var på vej hjem fra løvhyttefesten og havde deres fire børn i alderen fire måneder til ni år med i bilen. Mindst to palæstinensiske terrorister åbnede ild, da bilen passerede den arabiske landsby Beit Furik mellem Itamar og Elon More i Samaria.
Børnene fik kun lettere skader og blev bragt til et medicinsk center. Dagen efter måtte den ni-årige Matan efter jødisk tradition læse ’Kaddish-bønnen’ ved sine forældres begravelse, mens han kæmpede med tårerne.
Flere tusinde mennesker deltog i begravelsen, hvor også Israels præsident Reuven Rivlin talte, skriver ynetnews.
Det lykkedes Israels forsvar at fange terroristerne, som tilhører Fatah al-Aqsa martyrernes brigader. Fatah er den største fraktion i PLO og har støttet både den tidligere leder Yasser Arafat og nu Abu Mazen (Mahmoud Abbas). Norges tidligere udenrigsminister, Jonas Gahr Støre, har kaldt Fatah for ’Arbeiderpartiets søsterparti’.
En talsmand for Hamas sagde ifølge Udenrigsministeriet i Jerusalem, at angrebet var modig modstand, og kaldte morderne heroiske. Statsminister Benjamin Netanyahu kritiserer skarpt PLO-leder Abu Mazen for at have undladt at fordømme terrordrabene i Israel.
– Da tre palæstinensere omkom i en mordbrand i Kfar Duma i juli, fordømte hele den israelske regering dette. Men når jøder bliver dræbt, undlader PLO-lederne at fordømme det. Dette er en øredøvende tavshed, sagde Netanyahu.

To rabbinere stukket ihjel

To jødiske mænd blev knivstukket og dræbt af en arabisk terrorist. Han tog en pistol og åbnede ild mod turister i Den gamle By i Jerusalem, men blev dræbt af israelsk politi lørdag aften den 3. oktober.
Ægteparret Aharon (22), hustruen Adele Bennett og deres to år gamle søn og et spædbarn var på vej til Vestmuren i Jerusalem for at bede under løvhyttefesten. Ved 19.30-tiden lørdag dukkede en araber med kniv op i Hagay-gaden i det muslimske kvarter. Han angreb og dræbte rabbiner Aharon Bennett.
En anden rabbiner, Nehemia Lavi (41), som bor i Den gamle By, hørte råb om hjælp. Han greb sit våben og løb hen for at hjælpe de skadede. Men terroristen stak ham ned, stjal våbnet og åbnede ild, før han selv blev skudt af politiet. Både Aharon Bennett og Nehemia Lavi var bevidstløse, da ambulancen kom. Begge fik knivstik i overkroppen og døde kort efter ankomsten til sygehuset, oplyser Udenrigsministeriet i Jerusalem i en pressemeldelelse.

Løb med kniv i skulderen

Aharons hustru Adele fik også alvorlige stiksår. Hun måtte løbe for livet for at komme væk fra knivstikkeren.
– Jeg løb 10-20 meter med kniven i skulderen. Araberne, som så det, nøjedes med at klappe og le. De sagde, de håbede, jeg snart ville dø. Jeg følte, at jeg skulle besvime. Jeg forsøgte at holde fast i nogen, som gik forbi, men de stødte mig bare væk og sagde ”dø!”, fortalte Adele Bennett, ifølge Arutz 7, efter at hun var vågnet op fra sin koma.
Den to-årige fik lettere skader, mens spædbarnet slap uskadt. Den 4. oktober blev de to rabbinere begravet. Både Israels præsident og Jerusalems borgmester, Nir Barkat, deltog.
Nehemia Lavi efterlader sig ni børn.

Rabbinerne Aharon Bennet og Nehemia Lavi blev dræbt af knivstik.
Rabbinerne Aharon Bennet og Nehemia Lavi blev dræbt af knivstik.
Skud mod løvhytter

Den fem år gamle dreng, Moshe Shiloh, blev ramt på sabbatsaftenen fredag den 2. oktober, da terrorister skød mod familiens løvhytte i Lod.
Under løvhyttefesten skal jøderne opholde sig mest muligt i løvhytten. Det er normalt at indtage måltiderne der. De mest religiøse sover også i løvhytten, men væggene er oftest af stof, og hytten giver ingen beskyttelse.
Socialarbejder Yafit Haikin sagde, at det angiveligt var arabere, som stod bag. Kuglen ramte drengens hovede, og han blev sendt på sygehuset.
– Vi er ikke parat til at leve på den måde. Derfor vil vi gå ud i protest og læse salmer foran politistationen. Vi må kræve, at politiet fjerner alle illegale våben i byen, sagde Haikin.
Arutz 7 skrev desuden, at en 16 år gammel pige i Kokhav Ya’akov i Samaria blev ramt af skud i underkroppen, mens hun sov i løvhytte lørdag nat den 3. oktober. Nyhedsbureauet skrev, at kuglen sandsynligvis kom fra en nærliggende arabisk landsby.
I bydelen Nof Tzion i Jerusalem skød en arabisk terrorist mod en løvhytte. Ingen blev skadet, meddelte Arutz 7.

Reddet af mirakel

– Jeg takker Gud. Jeg blev reddet ved et mirakel, sagde Moshe Malka (15), som undslap en knivstikker lørdag.
Malka var på vej fra Bibelskolen til Den gamle By. Ved Damaskus-porten stod en palæstinenser, der tilsyneladende ventede på, at noget skulle ske.
– Han løb mod os med hånden i lommen. Vi begyndte også at løbe. Jeg kom ind i en blindgade, og han begyndte at stikke mig.
Begge faldt til jorden, og Malkas ven sprayede terroristen med tåregas, mens de råbte om hjælp.
– Jeg følte ikke blodet, før jeg rørte ved skjorten, sagde Malka.
Borgmester Nir Barkat, som kalder Malka en helt, oplyste søndag, at sikkerhedstjenesten havde fanget terroristen.