Vi tilbyder ikke mammografi

Argumentet for statsstøtte til Planned Parenthood klinikkerne har ofte været, at de arbejder for kvinders sundhed. Men den forudsætning holder ikke.

Sidste tirsdag måtte Planned Parenthoods (PP) direktør, Cecilie Richards, under ed indrømme overfor USA’s kongres, at klinikkerne alligevel ikke udfører diverse helseundersøgelser.

Ingen mammografitilbud

Under høringen sagde Cecilie Richards: ”Jeg tror ikke, at nogen af PPs klinikker – så vidt jeg ved – har mammografimaskiner i deres faciliteter.
Men vi har forskellige arrangementer, afhængig af hvilken stat, det drejer sig om, til henvise kvinder til at få foretaget mammografi.”
Hun tilføjede, at PP tilbyder andre brystundersøgelser.
Debatten om statsstøtten til PP klinikkerne blussede op i løbet af de seneste måneder efter offentliggørelsen af flere videoer optaget med skjult kamera. En californisk pro-life organisation har i videoerne afsløret, at klinikkerne i stor stil videresælger aborterede fostre eller dele af fostre.

Købte demokrater

Efter offentliggørelsen af videoerne har abortmodstandere i titusindvis demonstreret mod Planned Parenthood, imod abort og imod at skatteyderne skal tvinges til at støtte klinikkerne.
Et forslag om at fratage PP statsstøtten fik imidlertid ikke tilstrækkeligt stort flertal i Senatet i august.
Senere har det vist sig, at mange demokrater, som stemte imod forslaget, har modtaget støtte fra Planned Parenthood til deres valgkampagner.
Under høringen stillede demokraterne da også de ’venligste’ spørgsmål til PP’s direktør, skriver Christian Post.

Misinformation i årevis

I et interview i 2011 sagde Cecilie Richards: ”Hvis det forslag … nogensinde bliver vedtaget, vil millioner af kvinder her i landet miste muligheden for at få adgang til sundhedstjek. Der vil ikke være mulighed for abort, eller grundlæggende familieplanlægning, mammografi eller cancerscreeninger.”
Selv om PP flere gange har indrømmet, at de ikke tilbyder mammografi, har selveste præsident Barack Obama hævdet det modsatte.
– Millioner af kvinder over hele landet er afhængige af Planned Parenthood, ikke bare når det gælder prævention, men også når det gælder mammografi, sagde Obama i 2012.
Planned Parenthood modtager årligt omkring 500 millioner dollars fra staten.