Melissa var en ’mislykket abort’

- Planned Parenthood sikrer sig, at ’fiaskoer’ som mig ikke sker. Jeg skulle have endt mit liv i en spand med formaldehyd i vaskerummet, sagde abort-overlever Melissa Ohden til kongressen.
– Planned Parenthood sikrer sig, at ’fiaskoer’ som mig ikke sker. Jeg skulle have endt mit liv i en spand med formaldehyd i vaskerummet, sagde abort-overlever Melissa Ohden til kongressen.

897 børn mistede livet på Planned Parenthoods klinikker hver eneste dag i 2014. Hvorfor finder jeg det så forfærdeligt? Fordi jeg selv skulle have været en del af statistikken, sagde Melissa Ohden til kongressen den 9. september.
– Jeg har meget til fælles med disse børn. Men ved Guds nåde er jeg mere end en statistik. Jeg er her i dag som hustru, mor, datter og søster. Jeg har en mastergrad som socialpædagog – og så er jeg abortoverlever, sagde Melissa Ohden, som har det sort på hvidt, at hun er født i 1977 efter en ’mislykket’ saltvandsabort.
Først sent i livet fandt hun ud af, at hendes liv stadig var i fare efter fødslen. Og det skyldtes ikke, at aborten foregik i femte måned.
– En saltvandsopløsning forventes at ’skolde’ det ufødte barn til døde – udefra. Jeg lå i den giftige saltopløsning i flere dage. På femtedagen satte de fødslen i gang, så min dengang 19-årige mor fødte mig. Men jeg var ikke død, som jeg burde have været.
I 2013 blev jeg klar over, at min mors familie tvang hende til denne abort, og at min mormor, som var sygeplejerske, forløste hende. Desværre krævede min mormor, at jeg blev efterladt for at dø af mig selv. Men to sygeplejersker kæmpede for at redde mit liv, fortæller Melissa Ohden. Hun nævner herefter flere eksempler på, at abort-overlevere bliver efterladt for at dø alene i en spand med formaldehyd.
– Det skulle også have været min skæbne, fortalte hun kongressen. Men Melissa Ohden overlevede og er i dag sund og rask.
– Jeg vejede under 3 pund, jeg havde gulsot, vejrtrækningsproblemer og krampeanfald. Lægerne fortalte mine adoptivforældre, at jeg nok ville lide af en række handicaps hele livet. Men i det øjeblik, da de fik mig i deres arme, følte de sig overbevist om, at alt ville blive godt. Og i dag er jeg fuldstændig rask, sagde Melissa Ohden, der selv er meget engageret i kampen mod fri abort.