En gave til familen

s13_Tro i børnehøjdeFamiliepræst Rachel Turner giver inspiration og gode indgangsvikler til åndelig vejledning af børn.

Lad mig sige det straks, og lad mig sige det lige ud: Dén bog er en gave til den kristne familie, og det er forståeligt, at børne- og juniorkonsulent Lise Daugaard i et entusiastisk forord giver den et kærligt og solidt skub med på vejen.

Det er en i alle henseender sympatisk ressource- og praksis-håndbog, som Rachel Turner her har begået, og det er en klar styrke, at hun har en baggrund som både mor og familie- og børnekirkepræst.
Det siges jo, at det bl.a. er af børn, at man skal høre sandheden, og sandt er det, at børn undertiden kan fremkomme med endog overordentlig rammende udsagn om Gud og Jesus. Det er næsten blevet sin egen genre at indsamle den slags børne-citater og derpå udgive dem i bogform (Grethe Dirckinck-Holmfeld er et godt eksempel).

Grib Guds stemme

I den foreliggende bog er det imidlertid ikke den lille børnehøjdehumor, der er omdrejningspunktet, men den jordiske moders bøn: at hendes børn må lære deres himmelske Faders vilje at kende. Hjem og kirke er her to meget centrale rum, hvor børn kan lære at ”gribe Guds stemme”, som det så smukt udtrykkes, og bl.a. ad dén vej også opnå forbindelse til hans hjerte.
”Vi ved instinktivt, at der er forskel på et barn, som har en viden om Gud, og et barn, som er forbundet til ham med hjerte og liv,” skriver forfatterinden (s. 10). Andre veje til at opnå dette mål ligger i at gøre op med fejlagtige gudsopfattelser eller i at sørge for, at det ikke er den voksne, der kommer til at tage føringen, når der sammen med barnet søges fællesskab med Gud i bønnen.

Der er i det hele taget masser af inspiration og nyttige indgangsvinkler at hente i denne fine, lille udgivelse, ligesom der også er grund til anerkendelse over det afsluttende afsnit med ofte stillede spørgsmål (og svarene på dem!).
Bogen bør finde vid udbredelse i alle kristne hjem, men også i børne-kirkeligt regi, bredt forstået.

Rachel Turner: Tro i børnehøjde
160 sider • 150 kr. • Prorex