Gospelkor sang 89.000 ind til Syrien

Kommunikationschef Charlotte Dyhr modtog den store check til fordel for de internt fordrevne i Syrien fra Laura Kjærgaard. Foto: Danmission
Kommunikationschef Charlotte Dyhr modtog den store check til fordel for de internt fordrevne i Syrien fra Laura Kjærgaard. Foto: Danmission

Flygtningestrømmen gennem Danmark inspirerede til støttekoncert i København.

89.118 kr. blev der sunget ind til Syrien under et støtteevent i Jerusalemskirken i København sidste fredag.

Jerusalemskirken sydede af både gospelsang og næstekærlighed, da der i fredags var støttekoncert til fordel for Danmissions arbejde for de internt fordrevne i Syrien.
11 forskellige gospelkor deltog i den store støttekoncert, som frivillige kræfter fra gospelkirken The Gospel Fellowship havde stablet på benene til fordel for Danmissions arbejde for flygtninge inde i Syrien.

Krigen blev nærværende

Ideen til en særlig indsamlingskoncert opstod, da syriske flygtninge begyndte at krydse den danske grænse. Det fortæller Laura Kjærgaard, der er sanger, korleder for en række gospelkor og musikleder i The Gospel Fellowship.
– Krigen i Syrien blev endnu mere nærværende, da flygtningestrømmen nåede til Danmark, og vi spurgte os selv, hvad vi kan gøre. Det er oplagt, at vi bruger gospelsangen til at hjælpe, og så opstod ideen om en støttekoncert, siger Laura Kjærgaard.

467 sangere på scenen

Fredag aften sang i alt 467 sangere så til fordel for Danmissions arbejde i Syrien.
Her støtter Danmission internt fordrevne med hygiejneartikler, tæpper, mad, husly, medicin og brændstof.
Laura Kjærgaard er rørt over den store opbakning, som støttekoncerten fik, og imponeret over det flotte indsamlingsresultat.
– Det her er en mulighed for at hjælpe inde i Syrien, og for os, der synger gospel, giver det rigtig god mening, at vi kan støtte gennem vores sang.
Mange af de sange, vi synger, handler om Guds kærlighed til os mennesker – at samle ind til Syrien er en mulighed for at generere hjælp og næstekærlighed til mennesker, der virkelig har brug for det, siger Laura Kjærgaard.

Disse kor sang med

Danmission takker deltagerne og oplyser, at de medvirkende kor var:
Gospel Unlimited
Corallerne
New Season
Copenhagen Gospel Singers
Glostrup Gospel
Faith
Amager Gospelkor
Gospel Generation Next
The Gospel Choir
Copenhagen Gospel Voices
The Gospel Fellowships sanger-team.