Spadestik til nyt missionshus

Både unge og ældre brugere af missionshuset tog de første spadestik.
Både unge og ældre brugere af missionshuset tog de første spadestik.

Indre Mission fejrer byggetilladelse med et julemarked.

Juledekorationer, tombola, tryllekunstner og alt hvad der hører til et julemarked kan købes og opleves lørdag d. 28. november. Indre Mission arrangerer julemarked for at fejre byggetilladelsen, rejse midler til projektet og skabe julestemning for alle.

I sommer blev Indre Missions gamle missionshus revet ned kort tid efter nedrivningsfesten. Dengang kom over 400 mennesker for at gøre en god handel, støtte projektet og se det gamle hus for sidste gang.
Kolding Kommune har nu udstedt en byggetilladelse for det nye foreningshus, og det bliver fejret med et julemarked lørdag d. 28. november kl. 10.30-13.30 i Kristkirkens lokaler.
Med julemarkedet ønsker Indre Mission at skabe julestemning for Koldings borgere, synliggøre byggeprojektet og invitere til det åbne fællesskab i det nye foreningshus.
Der kan købes messingstager, hvide broderede duge, hjemmelavede småkager og marmelade og kreativt kreeret julepynt.
Kl 11 og 12 er der trylleshow, men der vil hele tiden være en række andre aktiviteter for børn såsom fiskedam, lykkehjul og karamel-kastemaskine. Man kan få taget årets jule-portrætfoto i en hyggelig juleopsætning. En lokal Kolding-grafiker har designet en stribe børneplakater, som kan ses og købes for første gang. Tegningerne af det nye hus bliver også udstillet.
Under hele julemarkedet kan der købes frokost, kaffe og kage, imens vinderne fra juletræskonkurrencen og det amerikanske lotteri udtrækkes. Hele dagens overskud går til bygning af det nye og moderne foreningshus på Tøndervej 5.
”Vi oplever utrolig stor opbakning til byggeprojektet og modtager mange frivillige bidrag til julemarkedet fra mennesker i Kolding, rundt om i Trekantsområdet og sågar fra mennesker, der bor i Abu Dhabi og Etiopien i form af dadler, kaffe med videre. Mange lokale butikker har været rigtig gavmilde og givet både små og store gevinster til tombolaen, og det sætter vi stor pris på,” fortæller Birthe Karkov.
Udover julemarkedet har IM bl.a. arrangeret nedrivningsfest, herremiddag, kvindeaften og kageaften for at skaffe midler og invitere andre med i fællesskabet.
Missionshuset samler også folk fra Kina, Syrien og Kenya.
”Indre Mission Kolding har gennem mange år dannet ramme om aktiviteter, der samler mennesker på tværs af mange forskellige baggrunde omkring et livgivende budskab, og vi ønsker at kunne fortsætte dette, når det nye hus står færdigt til foråret,” siger Mette Christensen, som er en af initiativtagerne til julemarkedet.