Gospel rører polakkernes hjerter

Gymnasielærer Lea Kjeldsen fra Ringkøbing er inspirator for 60 gospelkor i Polen.
Gymnasielærer Lea Kjeldsen fra Ringkøbing er inspirator for 60 gospelkor i Polen.

Et gospelkor for polske unge blev til 30 gospelkor for alle. Nu inspirerer danske Lea Kjeldsen 60 gospelkor i Polen, og idéen spreder sig til nabolandene.
1000 polakker synger nu med i gospelkor, der støttes af Aktiv Mission. Den danske projektleder Lea Kjeldsen jubler over, at mange polakker får del i det kristne budskab gennem korprøver og koncerter. Projektet har fået det internationale navn Mission Gospel, fordi flere lande nu efterspørger hjælp til at starte gospelkor.
Den danske gymnasielærer fra Ringkøbing startede Krakow Gospel Choir i Polen i 1998. Lea Kjeldsen brænder for det kristne budskab og opdagede, at gospelmusikken skaber glæde, håb og et fundament af kristne værdier for en befolkning, der led under tomrummet efter kommunismens sammenbrud og nu kastede sig Vestens materielle goder i vold.
Gospel blev vejen til polakkernes hjerter. Krakow Gospel Choir inspirerede hurtigt til flere gospelkor, så der nu er over 60 gospelkor spredt ud over landet. Og hvor Krakow-koret mest var for unge, spirer de nye kor op for alle aldre. Lea Kjeldsen og hendes medarbejdere leder både Mamagospel for spædbørn og deres mødre, samt børnekor, studenterkor, voksenkor og seniorkor.
Den enorme vækst kalder på et navneskift. Youth Work in Poland (YWP) dækker ikke mere og er derfor udskiftet med Mission Gospel. Det nye navn kan bruges internationalt og beskriver præcis, hvad arbejdet går ud på. Og lige nu spredes projektet ved, at de polske kor får kontakt med søsterkor i andre lande, og Lea Kjeldsen og hendes team bliver mentorer for nogle af dem i opstartsprocessen.
Mission Gospel støttes af det danske missionsselskab Aktiv Mission.