700 kvinder festede

Der var en lang kø udenfor, da kvinder fra hele landet mødtes til ‘Sisterhood’ i Hillsong i København.
Der var en lang kø udenfor, da kvinder fra hele landet mødtes til ‘Sisterhood’ i Hillsong i København.

I Hillsong blev julemåneden indledt med en stor fejring af kvinder og Guds plan for deres liv.

‘Sisterhood’ er en tjeneste indenfor Hillsong Church, som ønsker at give værdi til kvinder og mennesker generelt. De forskellige Hillsong kirker har løbende arrangementer for kvinderne i deres kirker. I Hillsong i København har de hvert kvartal et møde, som kun er for kvinder. Det hele kulminerer hvert år til ”Colour Your World»-konferencen, som er en kvindekonference, der bliver afholdt d. 28.- 30. april i både Sydney, Capetown, Kiev, London og New York. Næste år er der 20 års jubilæum for konferencen, og det forventes, at der igen vil samles titusindevis af kvinder fra hele verden, heriblandt en gruppe fra Danmark.

Risalamande og make up

Der kom kvinder fra nær og fjern. Derfor var der før programmet startede en samling for kvindelige ledere fra forskellige kirker i Danmark, hvor de kunne netværke og dele erfaringer med hinanden. Mødet blev efterfulgt af en såkaldt ”Paper zone”, hvor alle kvinder kunne få ordnet hår, negle og make up af frivillige. Der blev desuden også serveret risalamande i anledning af, at det er i begyndelsen af juletiden.

Rachel Møller Nissen
Rachel Møller Nissen
100 ville følge Jesus

For at lancere næste års konference har den kendte prædikant Christine Caine rejst rundt og prædiket i alle de europæiske Hillsong kirker. Caine er grundlæggeren af A21, som er en organisation, der kæmper imod kvindehandel, samt Propel Women, som forsøger at hjælpe kvinder til at blive ledere og generelt finde mål og potentiale ud fra en kristen tankegang. Christine Caine prædikede om at sætte Jesus først og ikke tro på, at man er uegnet i Guds plan. Og det budskab talte til mange af kvinderne:
– Over 100 kvinder tilkendegav, at de gerne ville følge Jesus i deres liv – for nogen var det en genindvielse, og for rigtig mange var det for første gang, siger Thomas Hansen, som sammen med sin kone, Catherine, er ledende præster i Hillsong København.
Og det var ikke kun præsten, som var begejstret:

– Noget af det, jeg elsker mest ved Sisterhood, er, at det er sådan en god mulighed for at kunne invitere kvinder i ens liv med i kirke. Det bedste ved denne fredag var helt sikkert, at over hundrede kvinder gav deres liv til Jesus. Det hele giver så meget mening, når så mange kvinder modtager Jesus i deres liv. Man tænker at det har uden tvivl været alt værd gange 100. Wow! udbryder Rachel Møller Nissen, som hjalp til som frivillig.
Men hun havde også set frem til at høre Christine Caine:

Rakel Andreasen
Rakel Andreasen

– Christine Caine er en af mine største forbilleder. Hendes egen historie er i sig selv et fantastisk vidnesbyrd om, hvordan hun er trådt ud I tro og blev ledt af Guds kraft. Som hun selv sagde:“If we had not done it back then, we had never been here.” Det var en kæmpe opmuntring og udfordring til at blive ved med at tro og stole på den vej, som Gud leder én på. Guds drømme for ens liv er så meget større, end vi selv kan drømme. Jeg tror, alle gik derfra med opmuntringer og udfordringer.
Det gjorde Rakel Andreasen også. Hun kalder aftenen for ”overvældende”, og det var ikke mindst Christine Caines budskab:
– Det gik rent ind. At Gud bruger dem, som man ville synes var mest usandsynlige at bruge. Gud vælger os, vores undskyldninger kender Gud i forvejen, han kender os, siger Rakel, som også synes, at det var stærkt at se så mange kvinder:
– Det at samle så mange kvinder fra hele landet på et sted, alle fokuseret på det samme. Og erfare styrken i, når kvinder står sammen! Vi kvinder er udrustet til mere, end vi tror!