Storladen elektronisk musik

s22_CD_II_by_Capital_KingsCapital Kings består af sanger Jon White og producer og rapper Cole Walowac. De er en duo, der blander Pop med Electronic Dance Music og Rap. Selvom det umiddelbart er meget forskellige genrer, der sammenblandes, gøres det på en måde, der får det hele til at hænge godt sammen.

II er duoens andet album, der indeholder 12 sange og 3 digitale bonus tracks. Foruden selv at have skrevet numre til albummet har de også lavet et remix af Chris Tomlins ”Fireblazin”. De 3 digitale bonus tracks er alle remixes, hvor de enten samarbejder med andre kunstnere eller andre, der har arbejdet med deres sange.
Nogle af sangene starter blødt ud og går derefter over i den mere velkendte Electronic Dance Music stil. Andre sange starter lige på og hårdt med en tung bas og forvrængede vokaler. Der er også sange hvor der pludselig rappes til musikkens hurtige beats.
Teksterne har alle et kristent omdrejningspunkt. Gud er i centrum for duoens musik. Selvom der er et klart budskab i teksterne, drukner det dog lidt i den meget voluminøse lyd. Når vokalen forvrænges, er det svært at følge med i teksten, hvis det er det, man vil.
De fleste af sangene er i et højt tempo og i 4/4. Musikken får pulsen i vejret på selv de mest stille numre på albummet. Det gør cd’en til den perfekte musik at sætte på anlægget, når der skal holdes fest. Har man brug for at slappe af, er det ikke Capital Kings, man skal lytte til. Alt i alt er det et festligt album.

Har man brug for at lytte til teksterne og fordybe sig i budskabet, er der andre albums, det giver mere mening at lytte til. Skal man til gengæld sætte skub i festen, er albummet meget godt at have i baghånden.
Bo Slot Petersen