Syv grønlændere døbt

En grønlandsk pige gør klar til dåben, som sker med fuld neddykning i kirkens dåbsbasin.
En grønlandsk pige gør klar til dåben, som sker med fuld neddykning i kirkens dåbsbasin.

Kolding Kirke Center har god kontakt til en gruppe unge grønlændere.

Søndag den 29. november var der festgudstjeneste i Kolding Kirke Center med dåb af 7 unge grønlændere, som indenfor de sidste måneder har givet deres liv til Jesus.

Kirken har de sidste 3 måneder oplevet, at en gruppe grønlændere har koblet sig til fællesskabet på Ole Rømers Vej, fortæller Tove Merrild fra kirken.
Og udover at være en del af kirken her samles grønlænderne hver anden lørdag i Vejle Pinsekirke samt hver anden fredag aften i Kolding Kirke Center, hvor der kommer grønlændere fra forskellige steder i Jylland og Fyn.
Otto Jonathansen er leder af gruppen i Kolding, og Mads Peter Grønvold leder sammen med Otto arbejdet på tværs af byerne.
Arbejdet blandt grønlænderne har været i gang siden april måned i år og vokser både i kvalitet og antal mennesker, der mødes, og de har fokus på at nå grønlændere i Danmark med de gode nyheder og lære mennesker op til at følge Jesus, fortæller Tove Merrild.
I Vejle er der ca. 50-60 grønlændere med, og man spiser sammen efter møderne, fordi mange kommer langvejs fra.
Kolding Kirke Center er en del af Pinsevækkelsen i Danmark. Kirken i Kolding oplever efter en nedgang igen vækst i denne tid, hvor mennesker kobler sig på.
Lige nu er der ca. 50 mennesker i kirken, hvor omkring halvdelen har anden etnisk baggrund end dansk.
– Siden sommer har kirken været i gennem en forandringsproces, og vi vil nok i dag betegne os som en god blandet international kirke med plads til alle aldre og nationaliteter. Det er en gave til kirken, og vi tror på, at vi tilsammen udtrykker det, Gud vil for os som kirke, siger Tove Merrild.
– Gudstjenesten er den samlende faktor, men vi har fokus på at bygge fællesskab gennem tætte relationer med Jesus som centrum, og hvor det enkelte menneske vokser gennem discipelskab, hvor vi giver det videre, som Gud har givet os hver især.