Iransk ayatollah-elev mødte Jesus

s10_iraner-med-bibel-300x169Først fandt Mehdi under sine islamstudier ’tilfældigvis’ et eksemplar af Det Nye Testamente på et bibliotek, og det, han læste, satte sig spor i hans liv. Senere så han Jesus i en drøm.
Mehdis bedstefar og far var begge mullaher. Derfor skulle også Mehdi være en islamisk lærd, måske endda ayatollah, skriver Samuel Nymann Eriksen fra Dansk Europamission.
Derfor forskede Mehdi på et bibliotek i Qom. Idet han ledte efter en bog om islam, fandt han i stedet en lille rød bog oven på en reol. På indersiden af omslaget stod: ’Jesu Kristi Evangelium’. Mehdi havde aldrig set Det Nye Testamente før. Så lige der, på det islamiske bibliotek, satte han sig ned og læste evangeliet.
Han blev rystet over det, han læste, og tænkte: Hvem er denne mand, som kunne få de blinde til at se? Vi har ingen som ham i islam.
Mehdi fandt ikke bogen igen. Men han kunne ikke glemme det, han havde læst, og han havde ikke længere samme indstilling til sit arbejde. Fem år senere advarede en ven ham om, at hans liv var i fare. Derfor rejste Mehdi til Tyrkiet med sin kone og deres søn.
I Tyrkiet blev han sat i fængsel af grænsepolitiet. Men i fængslet fik han besøg af en iraner, der gav ham et Ny Testamente; og Mehdi oplevede, at bogen gav ham en ”mærkelig følelse af ro”.
Efter at Mehdi var blevet løsladt, havde han en livagtig drøm. Han så et lys, der voksede sig klarere, idet det kom nærmere. Da lyset faldt på Mehdi, hørte han en stemme sige: ”Kom, lad os gå udenfor”. Han gik ud af mørket og ind i det smukke lys.
Drømmen føltes meget virkelig. Da Mehdi vågnede, tog han den derfor alvorligt. Han forventede, at der ville ske noget. Og der skete faktisk noget samme dag:
Mehdi mødte en evangelist fra Dansk Europamissions partnerorganisation. Evangelisten, Sephir, overtalte Mehdi til at drikke en kop te sammen med ham, og de to mænd sad og talte sammen om kristendommen fra klokken ni om morgenen til klokken fem om eftermiddagen.
– Lige meget hvilke spørgsmål jeg havde, havde han svar på dem alle. Til sidst løb jeg tør for spørgsmål. Så gav jeg mit hjerte til Herren, og en dyb fred kom ind i mit liv, fortæller Mehdi.
Hans kone, Zahra, blev rasende og kaldte Mehdi ”uren”. Men hun gik med ham i kirke, og en måned senere tog hun også imod Jesus. I 2014 begyndte de begge at modtage bibelundervisning, skriver Dansk Europamission.
Samuel Nymann Eriksen/Bodil