Vinterlejr – med kald til mission i Grønland

På Grow Vinterlejr i Grindsted taler bl.a. Gert Bjørsted, Jørn Hyldgaard og Stig Grenov, mens Bergur Skovgaard, Ignite Band og Skywalk Worship leder lovsangen.
På Grow Vinterlejr i Grindsted taler bl.a. Gert Bjørsted, Jørn Hyldgaard og Stig Grenov, mens Bergur Skovgaard, Ignite Band og Skywalk Worship leder lovsangen.

Den tværkirkelige Vinterlejr i Grindsted har temaet ’Ready To Fight’.

For 10. gang holder Grow/Grindsted Vinterlejr med fokus på Jesus – og kaldet til mission. Det sker på Vestre Skole i Grindsted den 19.-21. februar.

Initiativtageren er igen ungdomspræst Gert Bjørsted.
– På Vinterlejr elsker vi de der øjeblikke, hvor pulsslaget mærkes, og unge er grebet af Guds nærvær. Når mange samles på tværs af kirkelige retninger og tilbeder Jesus og hører hans ord, kan man mærke Guds Ånds prikken.
Jeg tror, alle mennesker har brug for at blive berørt af Gud. Det er trosstyrkende, og det driver mennesker i tjeneste for Jesus på livstid, siger Gert Bjørsted.
Vinterlejren kom til at holde flere års pause på grund af en trafikulykke. Før ulykken gik det lige så godt i ungdomskirken Skywalk. Man drømte om Europamission og store ungdomsstævner. Men ulykken betød, at visionerne og Vinterlejren blev lagt på hylden – lige indtil sidste år i februar.

Tændt igen i 2015

– Da Grow Grindsted og omegn opfordrede os til at relancere projektet, var det ikke svært at finde motivationen frem, fortæller Gert Bjørsted.
På Vinterlejr 2015 var der igen begejstrede teenagere og unge, som fik en berøring for livet. Der var igen en brand, modtagelighed og glæde. I sommeren og efteråret 2015 var der også missionsture til Polen, Berlin og Grønland.
Gud er heldigvis hævet over tid, sted og trafikulykker, konkluderer ungdomspræsten.

Vækkelse i Ilulissat

På turen til Grønland fik unge lov at stå i noget nær vækkelse i Det Danske Missionsforbunds arbejde i Ilulissat. Møderne samlede fulde huse. Nye kom til tro og mange blev helbredt.
Derfor blev danskerne inviteret til at komme igen og forkynde, synge og danse ved Inokirkernes tværkirkelige sommerstævne på Grønland i uge 26. På Vinterlejren 2016 vil man slå et kraftigt slag for, at unge rejser til Grønland. Der er unge danske prædikanter blandt talerne. Men danskerne skal også lære grønlænderne at målrette samlinger specifikt til børn, teenagere eller unge.
På Vinterlejren vil man forsøge at mobilisere 40 unge til at holde ungdomslejr på Grønland. Man arbejder nu på at indsamle kr. 100.000,- så danske unge kan rejse til Grønland for bare kr. 4.500,- alt inklusive tur/retur.

Islam, Israel og politik

På Vinterlejren med temaet Ready To Fight der være positivt fokus på verden netop nu med folkevandring, terrorfrygt – og behovet for unge, der vil tro på og tjene Jesus.
På lejren underviser eksperter om islam, Israel og politik. Hvordan kan vi gå muslimer i møde med evangeliet? Hvordan vi kan få en fornyet forståelse for Israel? Er politik andet end ren farce?
Derfor medvirker Stig Grenov fra Kristen Demokraterne, Palle Flyger, arabisktalende dansk frikirkepræst i Herning og Christina Leinum fra ICEJ Danmark.