8000 kristne indere forfulgt i 2015

Volden mod kristne i Indien øges, viser ny rapport.
Ifølge en ny rapport fra den Mumbai-baserede katolske institution Catholic Secular Forum (CSF), blev syv protestantiske pastorer og et kirkemedlem dræbt i Indien sidste år.
Rapporten fastslår, at omkring 8000 kristne i Indien, inklusive kvinder og børn, blev ofre for vold og forfølgelse sidste år. Også mange kirker skal være skadet eller ødelagt som resultat af målrettet forfølgelse.
En indisk kristen organisation hævder, at der foregik over 200 tilfælde af grov vold og forfølgelse mod kristne i 2015. Ifølge rapporten skete mest af den anti-kristne vold i den centrale delstat Madhya Pradesh, efterfulgt af Tamil Nadu i Sydindien og Jharkhand i øst.
Kristne i Indien beskyldes for at lokke folk til at konvertere til kristendommen. Delstaten Madhya Pradesh har strenge anti-konverteringslove, som for nylig blev gjort endnu strengere.
Tallene i CSF-rapporten er højere end dem, der findes i Åbne Døres Verdensrangliste. Her rangerer Indien på 17. pladsen over lande, hvor kristne er mest truet. Åbne Døre oplyser, at over 350 kristne blev fysisk angrebet, mindst ni kristne blev dræbt på grund af deres tro og mindst tre kristne kvinder voldtaget i rapporteringsåret 2015.
De fleste angreb kommer fra hinduekstremister, men også muslimske ekstremister, sikher, buddhister og taoister står bag forfølgelsen af kristne i landet.
Indien har været styret af det hindunationalistiske parti Bharatiya Janata Party ledet af statsminister Narendra Modi siden maj 2014.Det ses som årsagen til, at den radikale hinduisme i landet har været støt stigende.
Selv om angreb mod minoriteter viser stigende tendens, har staten nægtet at tale om overgrebene. Det har opmuntret radikale hinduer til yderligere at optrappe deres handlinger, fastslår Åbne Døre.
KPK/Bodil