Kristen socialdemokrat siger fra overfor partilinjen

Daniel Toft Jakobsen gjorde det mandag klart, at han ikke kunne stemme for regeringens forslag om asylstramninger.
Daniel Toft Jakobsen gjorde det mandag klart, at han ikke kunne stemme for regeringens forslag om asylstramninger.

Daniel Toft Jakobsen var en af tre socialdemokrater, der tirsdag stemte mod regeringens og sit eget parti, da loven om stramninger på bl.a. familiesammenføringer blev gennemført.

Daniel Toft Jakobsen fra Socialdemokraterne stemte tirsdag imod lovforslag om asyl-stramninger.

Lovforslaget betyder bl.a., at asylansøgere på midlertidigt ophold nu skal vente i tre år på at få familiesammenføring. Tidligere var det kun et år.
Desuden kan myndighederne fremover konfiskere asylansøgeres værdier på over 10.000 kr.
Daniel Toft Jakobsen stemte sammen med to andre socialdemokrater imod. Han gik dermed også imod Socialdemokraternes partilinje.
Daniel Jakobsen er kendt som en kristen politiker, der tidligere har arbejdet for Kristeligt Forbund for Studerende.
Det afgørende for Daniel Toft Jakobsens beslutning er de nye regler for familiesammenføring, hvor der nu skal gå tre år, inden asylansøgeren kan blive forenet med sin familie.
– Det mener jeg er dybt skadeligt, skrev Daniel Toft Jakobsen på sin Facebookprofil mandag eftermiddag, dagen før lovforslaget skulle til afstemning.

Mange har intet tilbage

– Det er ikke let at blive integreret i det danske samfund, hvis man nat og dag tænker på ens små børn og ægtefælle, der befinder sig i et krigsområde eller en flygtningelejr med for få ressourcer.
Dertil kommer, at forslaget efter min bedste vurdering ikke er i overensstemmelse med den europæiske menneskerettighedskonvention. Af disse grunde stemmer jeg imod forslaget, skrev MF’eren fra Øster Snede, som er valgt i Hedensted-kredsen i Østjyllands Storkreds.
– Vores nærmeste relationer er for de fleste af os det allervigtigste, som vi har. For mange flygtninge er det også det eneste, som de har tilbage.
Jeg bryder mig bestemt ikke om, at vi skal til at ransage asylansøgere for penge og værdigenstande. Jeg ville helt sikkert selv finde det ubehageligt, hvis jeg var asylansøger.
Men det ville være langt, langt værre, hvis jeg fik at vide, at der ville gå tre år, inden jeg kunne blive forenet med min ægtefælle og mine børn, skrev Daniel Toft Jakobsen.
– Jeg er med på, at der er grænser for, hvor mange flygtninge, Danmark kan tage. Men jeg synes også, at der er grænser for, hvor dårligt vi skal behandle flygtninge i Danmark for at skræmme andre fra at søge asyl hos os.
Ud over Daniel Toft Jakobsen stemte også Yildiz Akdogan og tidligere fødevareminister Mette Gjerskov fra Socialdemokraterne imod regeringens lovforslag om asylstramninger.