’Kirkegang styrker parforholdet’

Undersøgelsen om farvedes parforhold præsenteres i bogen ”Soul Mates. Religion, Sex, Love and Marriage Among African Americans and Latinos”.
Undersøgelsen om farvedes parforhold præsenteres i bogen ”Soul Mates. Religion, Sex, Love and Marriage Among African Americans and Latinos”.

Parforholdet trives især, når man følges i kirke, viser ny undersøgelse.

Både parforholdet og familielivet har gavn af kirkegang, konkluderer to sociologer i bogen ”Soul Mates”.

To amerikanske forskere, W. Bradford Wilcox og Nicholas Wolfinger, har undersøgt parforhold gennem hundrede interviews blandt sorte amerikanere og latinoer i flere amerikanske byer. Der findes omkring 50.000 menigheder for sorte og latinoer i USA. 36 procent af de sorte amerikanere og 29 procent af latinoerne går regelmæssigt i kirke.
Wilcox og Wolfinger beskriver resultatet at deres undersøgelse i bogen ”Soul Mates: Religion, Sex, Love, and Marriage Among African Americans and Latinos”.

Ægteskabet står stærkt

– En afgørende årsag til at så mange farvede familier trives, er at de ofte er mere religiøse end gennemsnits-amerikanere, siger W. Bradford Wilcox.
Kirkerne har samtidig en god statistik, når det gælder det lave antal af børn født uden for ægteskab, et højere antal vielser og lykkeligere parforhold blandt sorte og latinoer, forklarer Wilcox.
Den nye undersøgelse viser, at 56 procent af de sorte amerikanere og 68 procent af latinoerne mener, at det er bedre at være gift end single. De to minoritetsgrupper værdsætter nemlig i høj grad både familieliv og parforhold.
Ifølge undersøgelsen er 80% af lationerne og 78% af de sorte amerikanere, hvor ægtefællerne følges ad til kirke, lykkelige i deres parforhold.

Tro gør mænd bedre

På grundlag af undersøgelsen fastslår sociologerne, at ”delt tro giver moral og social og åndelig solidaritet. Det ser ud til, at religion er særlig vigtig, når det gælder at vende mænds hjerter og tanker til deres hustruer eller partnere.”
Bradford Wilcox er professor på University of Virginia, mens Nicholas Wolfinger er professor på University of Utah.