Kristne kvinder på Cuba i fokus ved Kvindernes Internationale Bededag

Ruth Mariet Truebar Castro har malet motivet til temaet: ”Tag imod Guds Rige ligesom et barn”.
Ruth Mariet Truebar Castro har malet motivet til temaet: ”Tag imod Guds Rige ligesom et barn”.

Kvindernes Internationale Bededag markeres 60 steder i Danmark den 4. marts.

Kvinder fra Cuba kommer til orde den 4. marts, når deres bønner og deres situation er i fokus under Kvindernes Internationale Bededag.

Kvinder fra de kristne kirker i Cuba har i år tilrettelagt den gudstjeneste, som bruges jorden rundt på Kvindernes Internationale Bededag den første fredag i marts. Temaet er ”Tag imod Guds Rige ligesom et barn”.

Bøn i 170 lande

Dagen fejres i flere end 170 lande, og i Danmark samles kvinder godt 60 steder for at stå sammen med kvinderne i Cuba.
De samme tekster og bønner bliver denne dag brugt overalt i verden. Gudstjenesten og alt materialet er udarbejdet af kvinder fra alle Cubas kirkesamfund.

Svært for kristne i Cuba

”Stemmer fra Cuba” beretter om forholdene under den totalt lukkede kommunistiske ledelse og nu. Forholdene for kirkerne er stadig meget vanskelige i Cuba.
De seneste år har Cuba forhandlet om ophævelse af handelsblokaden fra USA, og paven har prøvet at få en dialog i gang de to lande imellem.

Cuba producerer blandt andet kaffe, frugt, tobak og ris.
Cuba producerer blandt andet kaffe, frugt, tobak og ris.
Unge forlader Cuba

Kvinderne på Cuba giver os indblik i deres skønne natur med en mangfoldighed af frugter og alt, hvad de er stolte af. Men der er også problemer: Mange unge forlader landet og deres familie for at arbejde i udlandet til en bedre løn, for de daglige fornødenheder kan ikke klares for den løn, de får i Cuba.
Cuba er det land i verden, der har flest læger i forhold til indbyggerantal, men mange arbejder nu i andre lande, og det er svært for deres familie. Hidtil har hele familien ikke kunnet flytte med til det nye arbejdssted.

Penge til kvinder og børn

Hvert år samles der penge ind ved gudstjenesten. Sidste år blev i alt kr. 99.598,- fordelt mellem projekter i Rumænien med fokus på børn, unge og enlige mødre, og et projekt i Tanzania for handlede, halvstore piger, der er endt i prostitution. Dette års indsamling har igen kvinder og børn i fokus.
Alle er velkomne, og man kan finde materialer og flere oplysninger på www.kvindebededag.dk, oplyser formand Inge-Lise Lollike.

Kvindekomitéen
Bededagen organiseres af Danmarks Økumeniske Kvindekomite, der består af:
6 repræsentanter fra Folkekirken, heraf en fra KFUM og KFUK
2 fra Apostolsk Kirke
2 fra Baptistkirken i Dk
2 fra Frelsens Hær
2 fra Katolsk Kirke
2 fra Metodistkirken
2 fra Det Danske Missionsforbund
1 fra Sundhedspersonalets Missions Fællesskab
1 fra Brødremenigheden


Artiklen fortsætter efter annoncen: