Terrorgruppe dræber fire kristne i Kenya

Under en razzia tidligt søndag morgen den 31. januar i det overvejende kristne kystområde i Kenya har Al-Shabaab dræbt mindst fire kristne. En af dem blev halshugget, skriver Morning Star News.
Angrebet skete i Kaisari-området i landsbyen Maporomoko nær Pandanguo, 40 km fra kystbyen Lamu. Al-Shabaab terroristerne angreb mellem klokken 1 og 5 natten til søndag, fortæller en såret overlevende fra Mpeketoni Sub-County Hospital til Morning Star News.
Den sårede, en kristen fra Maporomoko-Bondeni-området, blev skudt i hånden. Han beskriver angriberne som fem eller seks sværtbevæbnede mænd, der talte somalisk og var klædt i militæruniformer. De skød og dræbte først to kristne, før de halshuggede en tredje. Den fjerde døde, fordi terrorgruppen havde sat ild til hans hus.
– Jeg kunne ikke forstå dem. De skød mig i hånden, men det lykkedes mig at undslippe. Men en nabo, som var sammen med mig, blev halshugget af nogle andre angribere. Mens jeg flygtede blødende derfra, kunne jeg se, at to huse stod i brand. Dem, der blev angrebet, er kristne. Jeg er sikker på, at angriberne ledte efter kristne, siger den sårede, som ikke vil have sit navn frem.
Den halshuggede mand er blevet identificeret som Mwaura, og det er bekræftet, at han var kristen.
– Det er nu tredje gang, vi er blevet angrebet, og vi har mistet adskillige kristne, siger den overlevende fra sin hospitalsseng.
Al-Shabaab angriberne, som kæmper mod regeringshæren og de regionale styrker i Somalia, opfatter Kenyas nordlige kyststrækning som islamisk territorium. Al-Shabaab, som har links til Al-Qaeda, har taget ansvar for angrebet i et telefonopkald til nyhedsstationen Al Jazeera.
En kristen leder oplyser, at folk tidligere har set militsgrupper, der ligner Al-Shabaab, i Pandanguo 100 km fra Somalias grænse.
– Muslimerne vil overtage hele kystområdet, og de vil have kristne til at overlade området til dem. Men vores tilstedeværelse i Lamu vil føre mange til kristen tro, siger præsten. ”Gud har kaldt os til at være salt og lys og til at lede mange til Kristi vidunderlige lys.”