Giv mig øjne at se med

Af Karin Juul Jensen Indehaver af Break Point Consult og foredragsholder
Af Karin Juul Jensen
Indehaver af Break Point Consult og foredragsholder

For to år siden var jeg under meget pres, både på grund af arbejde, dødsfald i familien og på hjemmefronten. På vej til en krisesituation, der pludselig var opstået, kunne jeg ikke finde mine briller, og da jeg ikke har så høj styrke, tænkte jeg, at jeg lige kunne skaffe nogle læsebriller til at afhjælpe situationen.

Jeg var en smule usikker på den præcise styrke, så jeg prøvede mig frem, fandt nogle briller med en styrke på – 1 og skyndte mig videre.
Brillerne var ikke helt gode. Når jeg havde dem på, følte jeg, at jeg anstrengte øjnene, og så tog jeg dem af. Alligevel havde jeg brug for dem, når jeg var ude at køre bil for at kunne se skiltene i god tid. Jeg begyndte at få hovedpine og tandpine. Der kom spændinger til i hele kroppen, og det var svært at samle tankerne. Hvad mon der var galt med mig? Jeg fik behandlinger for symptomerne og klagede min nød til Gud for alle mine svære situationer.

Så en dag får vi at vide, at min søn muligvis skal have briller. Vi får bestilt en tid hos optikeren, og så kan jeg da lige få tjekket mine øjne ved samme lejlighed. – Du skal have briller med – 0,5 i styrke, forklarer hun mig. Jeg forklarer situationen og kan se på hendes lettere rystede ansigtsudtryk, at det er ikke lige meget, om man har den helt rigtige styrke. Jeg havde gennem over et år haft enten 0,5 for meget eller for lidt i styrke konstant. Stakkels mishandlede øjne!

Så jeg måtte hjem og lede skufferne igennem efter de gamle briller. Det var godt for øjnene at få den rette styrke. Og hvad har jeg så lært af det?
– Nødløsninger, der bliver gjort til permanente løsninger, kan være skadelige i længden.
– Når vi ikke ser klart, påvirker det hele legemet.
– Vi har brug for at gå til en troværdig autoritet for at få den rette diagnose.

Er dine åndelige linser tilpasset dit syn? Er du sikker på, at dit blik er stillet skarpt på Guds ord og hans nærvær? Måske er det ikke alle vores problemer, Gud ønsker at løse først, men vores syn til at se på problemerne med.