Hånd i hånd gennem mørket

Af Nicoline  Christensen Udsendt som volontør af Impact
Af Nicoline
Christensen
Udsendt som volontør af Impact

Tillid. Tillid kan vise sig på mange forskellige måder. Jeg har valgt at bruge fire måneder sammen med udsatte børn og unge mennesker i Filippinerne, og når man drager af sted på en sådan rejse, er det med en tillid til og en tro på, at det hele nok skal gå.

Jeg synes, noget af det, der kendetegner børn meget, er tillid. Det var også dét, en lille dreng udviste mig, da jeg kom gående en ganske almindelig aften uden for børnehjemmet Children’s Village.
Vi havde ikke været på børnehjemmet så længe, og jeg kendte knap nok den lille dreng, der tillidsfuldt og beslutsomt tog mig i hånden, mens han hviskede ”mabilis, mabilis”. Mabilis betyder ”hurtigt”, og der var også fart over feltet, da vi løb gennem mørket. Jeg vidste ikke hvorhen og hvorfor, men vi endte efter en kort tur på børnenes vaskeplads, hvor det viste sig, at den lille fyr havde glemt sin sæbe.

Som denne lille dreng udviste tillid til mig, har vi også lov til at udvise tillid til Gud. Ja, han siger selv, at vi skal stole på ham. Et volontørophold kan være præget af overraskelser og udfordringer, og man stiller måske sig selv spørgsmålet: Hvorfor er jeg her?
Det er trygt at vide, at vi kan have tillid til, at Gud vil bruge os, der hvor vi er, og at han altid er ved vores side! Jeg hørte følgende citat på en bibelcamping sidste sommer, og jeg synes, det passer så godt, når man ikke ved, hvad fremtiden vil bringe:
”If we can trust God with our eternity, we’ve got to trust God with our now.”