Jørgens historie

Ansvh. redaktør Henri Nisen
Ansvh. redaktør Henri Nisen

For nogle måneder siden dukkede en pæn 65-årig mand op i den café, som ligger i Udfordringens hus. Han havde tilfældigt set café-bestyrerens vidnesbyrd i den lokale avis. Her fortalte hun om, hvordan Gud havde løftet hende op af mange års depression og trætheds-syndrom.

”Jeg bliver nødt til at spørge, hvordan du kan høre Gud tale til dig,” sagde Jørgen, som han hed. Han viste sig at være en meget velbegavet og vidende mand. Han elskede klassisk musik og spillede selv instrumenter. Han havde været en succesrig erhvervsmand. Og vidste meget om filosofi.

Cafébestyrer Mette lyttede tålmodigt til hans tanker og forsøgte at besvare hans eftertænksomme spørgsmål. Det var tydeligt, at han for længst havde afskrevet religionen og ikke havde forestillet sig, at der var noget i kristendommen.

Selv mødte jeg Jørgen en lørdag. Det udviklede sig til en lang og spændende snak om filosofi, klassisk musik, videnskab, business, tro, det overnaturlige, osv.
Efter et par timer gav Mette os nøglen og bad os selv lukke os ud af den lukkede café. Vi fortsatte indtil det blev mørkt.

En dag, hvor Jørgen igen havde siddet og diskuteret med Mette til hen over lukketid, rejste han sig for at gå. Mette fik en pludselig indskyldelse og spurgte ham, om han ikke bare ville tage imod Jesus i sit liv.
”Jo,” svarede han overraskende og satte sig igen. De to kvinder i caféen ledte ham nu i en bøn til tro og frelse.
Jørgen dukkede op flere gange, og han fik også en del kristne bøger med hjem, som han studerede. Men så blev han pludselig væk i flere uger.
Da Mette ville kontakte ham på Facebook torsdag for at høre, om alt var okay, viste det sig, at han var død og allerede begravet. Vi var kede af, at vi ikke skulle se ham igen. Men hvor er jeg glad for, at Mette tog mod til sig, og gav ham mulighed for at tage imod frelsen, før det var for sent.

Jeg er sikker på, at Jørgen nu oplever »Hvad intet øje har set og intet øre hørt, og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte, det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham.« (1. Kor. 2, 9f.)

(Hvis du også vil hjælpe andre til tro, så bestil nogle af Udfordringens påskeaviser – inden det er for sent. Og del dem så ud til kendte eller ukendte.
Kontakt os på redaktion@udfordringen.dk for mere information)