Angreb under lavmål på Indre Mission

Michael Lerche Nygaard
sognepræst,
Kristkirkens Sogn,
Immanuelsvej 4
6000 Kolding

”Der er ligheder mellem missionske fiskere og rettroende muslimer”, skriver lærer Jens Rasch i JydskeVestkysten 27/3, og sammenligner den folkekirkelige bevægelse Indre Mission med moskeerne bag sløret.
Bevisførelsen består i den 88 år gamle, sarkastiske roman ”Fiskerne”. At man overhovedet ikke kan anvende en roman som dokumentation, glemmer Rasch helt i sin begejstring. For den stemmer så dejligt overens med hans pointe!
Den slags debat er under lavmålet. Derfor en opfordring: Besøg en moske og et missionshus ude i virkeligheden. Og forvis dig om, at der er lysår mellem muslimsk lære og det kristne evangelium. Fra mit hjemsogn i Kolding kender jeg missionshuset som inkluderende og nytænkende. Og glæder mig over, at brugerne tit samarbejder med sognekirken i at stå til rådighed for den brede befolkning.
Når Rasch i samme åndedrag sætter kristendommen på linje med Mormonerne og Jehovas Vidner, er dokumentationen også fraværende. De er alle kristne fællesskaber, påstås det. Men det er jo ikke sandt.
Et kristent fællesskab kan tilslutte sig indholdet i den apostolske trosbekendelse (kendt fra gudstjenesten). Det kan Jehovas Vidner af flere grunde ikke. Blandt andet regner de ikke Jesus for at være både Gud og menneske, og kræver medlemskab af en bestemt organisation, for at man kan blive frelst. Heller ikke Mormonerne deler den fælles kristne tro; for eksempel afviser de, at et menneske gøres retfærdigt ved tro på Jesus, og udtaler, at samtlige kirkesamfund er forkert på den. Derfor bruger Jehovas Vidner og Mormonerne heller ikke den almindelige bibel, men har skabt deres egne private udgaver, med tekster, som er tilpasset sekternes budskaber.