Fattige frivillige radiofolk har brug for opbakning

Her er en gruppe frivillige radiofolk samlet ved masten til en radiostation i Mayo Ray ude i bushen. Justin Nekoanoudji, som leder arbejdet i Cameroun og Tchad, står i midten.
Her er en gruppe frivillige radiofolk samlet ved masten til en radiostation i Mayo Ray ude i bushen. Justin Nekoanoudji, som leder arbejdet i Cameroun og Tchad, står i midten.

I sidste uge fortalte vi om de kristne radiofolk, som Udfordringen har kontakt med i Cameroun og Tchad i Afrika.

Et af de problemer, som kom frem på deres retræte, er problemet med at skaffe penge til husleje i de ofte meget enkle huse, hvorfra de sender radio.
I forvejen er de fleste af radiomedarbejderne ulønnede. Ofte forsørger den ene ægtefælle familien, mens manden eller konen giver deres tid til radioen.

Vil nå muslimerne

Formålet med udsendelserne er især at nå muslimerne med evangeliet og derved gå imod den terror, som plager området. Og det er ikke ufarligt. Medarbejderne betragter radioen som et kald og sætter livet på spil.
– Men det er en stor frustration for radiomedarbejderne, at de hver måned skal skaffe penge til huslejen, fortæller Justin Nekoanoudji, der koordinerer Udfordringens netværk for de kristne radiostationer.
– Specielt i storbyen Maroua er huslejen høj, og radioen har lejet lokaler udenfor byen. Nu flytter universitetet herud, og huslejen stiger. Derfor vil vi gerne have hjælp til at købe en grund af en kristen bror, forklarer Justin.

Artiklen i sidste uges avis.
Artiklen i sidste uges avis.
Forstår behovet

Udfordringen vil nødig binde penge i mursten, men hellere bruge dem på direkte mission.
Huslejen er imidlertid ca. 4-5.000 kr. årlig. Derfor lader vi idéen gå videre til læserne. Måske har nogen lyst til at investere i en grund til ca. 20.000 kr. for de gæve radiofolk, som tager kampen op med islam.
– Hvis blot vi har grunden, kan vi gå i gang med at bygge i det mindste et skur, siger Justin.
Radioen i Maroua sender til storbyens halve million indbyggere. Mindst halvdelen er muslimer. Nogle er meget fanatiske, men efter tiden med islamisk terror er mange almindelige muslimer nu åbne for at høre det kristne budskab.

Sådan kan du hjælpe

Arbejdet i Afrika er drevet af engagerede kristne. De kan støttes gennem Missionsfondens projekt nr. 5984 (skal anføres) for Udfordringens Radio-mission i Afrika på konto nr. 9570 – 0006 139450. Gennem Missionsfonden kan man få skattefradrag for gaver.