Kirkedage inviterer til en snak om Gud i sofaen…

Gospel Aid er et heldagsarrangement med mange forskellige aktiviteter og begivenheder rundt omkring i København. Om aftenen afsluttes med støttekoncert med ”Danmarks største gospelkor” i Skt. Andreas Kirke kl. 19.
Gospel Aid er et heldagsarrangement med mange forskellige aktiviteter og begivenheder rundt omkring i København. Om aftenen afsluttes med støttekoncert med ”Danmarks største gospelkor” i Skt. Andreas Kirke kl. 19.

På Himmelske Dage i København inviterer Danmission til dybe, uforpligtigende og underfundige snakke i de såkaldte samtalesofaer.

Hvorfor er du troende? Tror du på et liv efter døden? Og hvornår har du sidst fået afkræftet en fordom?
I de 25 samtalesofaer, som under Himmelske Dage 5. til 8. maj er fordelt på Københavns store pladser, er det muligt at hvile de trætte festivalben, alt imens man får vendt nogle af livets små og store spørgsmål.
I hver sofa sidder en vært som inviterer forbipasserende til samtale. Værten kan fx være en debattør, præst, musiker, skuespiller eller politiker.
Ved sofaen ligger forskellige spørgsmål, som kan bruges til at kickstarte en samtale om livet, tro og eksistens.
Sofaerne, der er sponseret af Danmission Genbrug, vil fx blive indtaget af politiker Margrethe Auken, skuespiller og foredragsholder Lone Hertz, biskop Marianne Christiansen og debattør og politiker Özlem Cekic.
Generalsekretær for Danmission, Jørgen Skov Sørensen ser frem til, at indre by kommer til at summe af sofahygge og samtaler om tro.
”For danskerne er sofaen et sted, hvor vi mødes – hygger og snakker om stort og småt,” siger Jørgen Skov Sørensen og fortsætter:
”Vi mener i Danmission, at dialog om tro er vigtig ikke mindst i de her tider, hvor tro nogle steder bliver brugt til at skabe strid og konflikt. På den baggrund er det så vigtigt, at vi tør tage dialogen med hinanden og blive klogere på vores egne og andres holdninger og tro.”
På Himmelske Dage – som Danske Kirkedage i år kaldes – får religionsdialogen en vigtig plads. Visionen er en åben samtale, hvor alle, som er nysgerrige på det religiøse, etiske og eksistentielle, er inviteret til at deltage. Ud over samtalesofaerne inviterer Danmissioner fx også på en ”trosvandring”. Den starter på Regnbuepladsen ved rådhuset, hvorfra man spadserer til synagogen, moskeen, buddhistisk center og ender i Skt. Petri kirke.
Kirkedagene er et fælleskirkeligt arrangement, hvor de fleste kristne kirkesamfund deltager, folkekirken, den katolske kirke, de ortodokse kirker, migrantmenigheder og frikirker.

Læs mere om Himmelske Dage og programmet på www.facebook.dk/himmelskedage og www.himmelskedage.dk
FAKTA:
De 25 samtalesofaer er at finde på Rådhuspladsen, Regnbuepladsen, Vor Frue plads og Gammeltorv. Alle er velkomne til at sætte sig og få en åben og uformel snak i respekt for hinandens måske forskellige synspunkter.
TLI