Kristne forsvarer retten til at undervise i og udlægge Bibelen

Generalsekretær i Luthersk Mission Søren Skovgaard Sørensen skriver, at LM kalder sig bibeltro og ikke fundamentalistisk.
Generalsekretær i Luthersk Mission Søren Skovgaard Sørensen skriver, at LM kalder sig bibeltro og ikke fundamentalistisk.

Vi kalder os bibeltro og ikke fundamentalistiske, udtaler LMs generalsekretær.

Missionsorganisation tager til genmæle over for påstande om fundamentalisme.

Den hårde kurs over for bestemte muslimske grupper kan også komme til at ramme andre religiøse grupper. Senest blev Indre Mission og Luthersk Mission slået i hartkorn med rabiate muslimer i en bemærkning fra studieværten på et debatprogram i TV 2 i marts.
I et debatindlæg i Politiken 2. april kom den kristne fundamentalisme igen i søgelyset.
– Også Folkekirken rummer fundamentalistiske menigheder, skriver avisen med henvisning til regelsæt i menigheder om ikke-accept af homoseksuel praksis, at tage afstand fra skilsmisse, at sex hører til inden for ægteskabet mellem mand og kvinde og moderat til nul-indtag af alkohol.
Lektor Brian Arly Jacobsen ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet peger i avisen på, at hvor radikal islam får stor politisk opmærksomhed, så har danskerne lært at leve med den kristne fundamentalisme.
– Det er blevet naturligt, at de er til stede i det danske samfund. Vi møder af og til mennesker fra de kristne bevægelser på vores vej, vi undres, men tolererer deres tilstedeværelse. Fordi de efterhånden har været en del af det danske samfund i 150 år, siger Brian Arly Jacobsen.

Bibeltro – ikke fundamentalistisk

Generalsekretær i Luthersk Mission, Søren Skovgaard Sørensen, skriver i et debatindlæg i Politiken:
– LM kalder sig bibeltro og ikke fundamentalistisk. Vores fundament er Bibelen – evangeliet om, at Gud elsker alle mennesker og vil alle mennesker det godt. Derfor har vi i åndsfrihedens navn undervist og udlagt Bibelen i snart 150 år. Det håber vi, at der fortsat er plads til i fremtiden, skriver Søren Skovgaard Sørensen.
Ifølge Jørgen Jørgensen, sognepræst i Aabenraa og formand for bestyrelsen i Menighedsfakultetet, er modstand mod homoseksualitet i folkekirken ikke udtryk for fundamentalisme, men for klassisk kristen seksualmoral:
– Den klassiske bibelske seksualmoral taler om forholdet mellem mand og kvinde som noget fuldstændig unikt og enestående. Det betyder ikke, at der ikke findes en lang række andre gode relationer mellem mennesker, men der er ikke noget, der kommer på siden af det. Det er et opgør med seksuelle afarter, som det ikke tidligere har været et problem at tage afstand fra.
Men i dag bliver man hurtigt beskyldt for at være fundamentalist, hvis man gør det, siger Jørgen Jørgensen til Politiken.