Landsmøde i Luthersk Mission om Gud som hjertestarter

På Luthersk Missions landsmøde i år er temaet ”Hjertestarter”. Det er valgt ud fra 200-året for den svenske vækkelsesforkynder og sangskriver C.O. Rosenius’ fødsel. Fotoet er fra landsmødet 2013.
På Luthersk Missions landsmøde i år er temaet ”Hjertestarter”. Det er valgt ud fra 200-året for den svenske vækkelsesforkynder og sangskriver C.O. Rosenius’ fødsel. Fotoet er fra landsmødet 2013.

Omkring 1200 deltagere tilmeldt Luthersk Missions landsmøde 22.-24. april i Skjern. 

Der var lagt op til masser af forkyndelse, fællesskab og fritidsaktiviteter for alle aldre, da Luthersk Mission (LM) fredag slog dørene op for Landsmøde 2016.

I Bededagsferien samledes godt 1200 børn, unge og voksne fra hele landet i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Nogle var til LMs landsmøde for første gang, andre fordi deres familie gennem generationer har deltaget i landsmødet, der holdes hvert tredje år.

Gud som hjertestarter

Temaet for årets landsmøde var ”Hjertestarter” – nåden i Guds hjerte. Med overskrifter som ”Et jævnligt sundhedstjek”, ”Gud fik hjertestop” og ”Det første hjerteslag” kom alle samlingerne på landsmødet til at kredse om betydningen af Guds kærlighed og nåde.
Et tætpakket program med en bred vifte af tilbud mødte de mange deltagere i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Ud over møderne for de voksne var der både bibelfortælling og børnelovsang for de mindste, ”Betweenmøde” for juniorer og teenagere og seminar, caféhygge og festlig koncert med liveoptagelse.
”Nåden i Guds hjerte er vores hjertestarter”, skriver arrangørerne af Landsmøde 2016.
”På nåden i Guds hjerte” er samtidig en sang, skrevet af den svenske prædikant Carl Olof Rosenius, der har haft stor betydning i Luthersk Missions historie. Temaet er valgt ud fra, at det netop i 2016 er 200 år siden, han blev født.

Udflugter i lokalområdet

Deltagerne fik også tid til at holde pauser, nyde foråret og se lidt af lokalområdet. Blandt andet var der en guidet udflugt til Skjern Å og Skjern Enge, en fælles tur til Stauning Flymuseum og en cykeltur rundt om Ringkøbing Fjord.
Derudover var der planlagt en række forskellige eftermiddagsaktiviteter for hele familien, så der var nok at tage sig til mellem møderne.