Ny forstander for Mariager Højskole

Mikael Schlosser
Mikael Schlosser

Mariager Højskole kører ny forstander i stilling.

Sommeren 2017 tiltræder Mikael Schlosser som ny forstander på Mariager Højskole.
Allerede til sommer bliver Mikael Schlosser dog ansat på skolen som underviser, så han får et år til at blive sluset ind i en højskoleforstanders mange funktioner.
Mikael Schlosser kommer fra en stilling som præst i Pinsekirken i Vejle, hvor han har været i 11 år.
– Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til et kostskolemiljø, hvor folks personlige udvikling har rigtig gode vilkår. Det tiltaler mig meget at få muligheden for at komme tæt på folk, og jeg glæder mig til at skulle undervise en del mere, end jeg har gjort i en kirkehverdag, siger han.
– Skolen er i rivende udvikling med et stigende elevtal, og jeg ser frem til at skulle fortsætte det arbejde sammen med en, synes jeg, meget spændende medarbejdergruppe.
Bestyrelsen er glade for, at Mikael Schlosser har sagt ja til opgaven.
– Han passer meget præcist ind i den profil, vi har tegnet. Dels har han med sine 38 år den rigtige alder og erfaring. Vi ønsker en person, som ikke ligger alt for langt fra skolens primære målgruppe, som er de 18-30-årige. Dertil kommer, at han er velanskrevet i skolens naturlige bagland, har undervisningserfaring og er god til at coache unge mennesker, oplyser Gert Mailand, formand for bestyrelsen.

Teologi, lederskab og personlig udvikling

Skolens nuværende forstander, Kent Jakobsen, er helt tryg ved at overlade tøjlerne for Mariager Højskole til Mikael Schlosser:
– Han er en rigtig dygtig leder, som er god til at udvikle sine medarbejdere. Og så har han en alder, som gør, at han kan sikre, at Mariager Højskole bliver ved med at være et relevant sted at søge hen for unge, som ønsker at arbejde med teologi, lederskab og personlig udvikling.
Kent Jakobsen har opsagt sin stilling uden at vide, hvad fremtiden bringer for hans vedkommende.
– Det er et drømmejob for mig at være forstander på Mariager Højskole, og jeg er stadig motiveret. Jeg har bare en mavefornemmelse af, at tiden er inde til at stoppe og lade andre kræfter komme til. Jeg har været her i 10 år, og mange af de ting, som jeg så for mig i 2006, er nu blevet realiserede. Andre skal tage det næste ryk.
Den nyrenoverede Mariager Højskole har pt. 90 elever med en gennemsnitsalder på 22. Knap en tredjedel af eleverne er internationale, og skolen tilbyder både en bachelor og en master i teologi i samarbejde med Harvest Bible College, Melbourne, Australien. Der er fem linjer på skolen: Discipelskab, teologi, lederskab, bachelor i teologi og integration.
Mikael Schlosser er gift med Eva, som han har fem børn sammen med. Han har en diplomuddannelse i ledelse og er i øjeblikket i gang med en master i teologi.
Organisationsmæssigt er Mariager Højskole knyttet sammen med Mariager Efterskole, hvor det pt. er Kent Jakobsen, som er formel leder. Efteråret 2016 overgår dette lederskab til forstander på Mariager Efterskole, Jens-Henrik Kirk.