80 tidligere muslimer døbt på tysk asylcenter

Nogle nye kristne oplever at sove bedre eller at kunne tilgive deres fjender, fortæller en præst.

Næsten 80 asylsøgere er konverteret og blevet døbt på et asylcenter i Hamborg.

Det sker til trods for den voldelige chikane, mange konvertitter oplever i vestlige flygtningelejre, skriver Christian Post.

Fandt lykken

Ifølge Mohabat News var det pastor Albert Babajan, som døbte de mange asylsøgere.
Shima, en af de nydøbte, siger om sin nye tro:
– Jeg har hele mit liv søgt fred og glæde, men det fandt jeg ikke i islam. For mig betyder det lykke at være en kristen.

Tilgivelse er tegn på tro

Pastor Babajan indrømmer, at nogle måske håber på, at dåben kan sikre dem mod udvisning og hjemsendelse til lande med ekstremistiske grupper. Men han har alligevel en idé om, hvordan man kan afgøre, om en asylsøgers ønske om dåb er ægte:
– Den kristne tro ændrer folks tankegang og livssyn. Hvis en person fortæller mig, at han nu igen kan sove om natten eller kan tilgive en gammel fjende, så ved jeg, at han er blevet en kristen i hjertet, siger præsten.

Overgreb forties

Mange kristne asylsøgere bliver desværre udsat for fysisk eller seksuel vold af islamister på centrene. Ifølge en rapport fra Open Doors tidligere i maj har der været over 300 af denne type episoder i Tyskland.
En række af overgrebene er blevet nedtonet af de tyske myndigheder, som frygter voksende modstand mod immigration i landet.
”Til trods for stadig flere rapporter om dette problem i medierne fra frivillige organisationer, menneskeretsorganisationer, kirkeledere og kirkelige organisationer, har de tyske myndigheder og politikere næsten aldrig startet undersøgelser af disse sager.
Tværtimod tror vi, at disse hændelser bevidst er blevet nedtonet og endda mørklagt.
Under fortrolige diskussioner med undersøgelsesholdet fra Open Doors er det kommet frem, at selv på politistationer bliver de religiøst motiverede angreb på kristne flygtninge ikke dokumenteret som sådanne”, hedder det i rapporten fra Open Doors.

Berlin-kirke vokser

I september 2015 kunne en luthersk kirke i Berlin oplyse, at dens medlemstal på kort tid var vokset fra 150 til 600. Kirken havde nemlig taget imod mange iranske asylsøgere, som var konverteret og blevet medlemmer af kirken.
– Jeg ved godt, at der fra tid til anden er mennesker, som kommer her, fordi de har et håb om at få asyl. Men jeg inviterer dem til at blive en del af os, for uanset hvem de er, vil det præge dem at komme her, udtalte pastor Gottfried Martens fra Trinity Lutheran Church i Berlin til Fox News i efteråret.