Bibler til alle 128.000 i norsk amt

Ungdom med Opgave i Norge vil uddele de mange bibler i det nye ’Østfold Fylke’.

– Det er generøst og helt fint, mener Human-Etisk Forbund.

Organisationen ”Bibelen til alle Østfold” vil give en bibel til hver husstand i Østfold Fylke.
I oktober 2014 fik alle hjem i Finnmark besøg og tilbud om en gratis bibel i aktionen ’Bibelen til alle’, som blev arrangeret af Ungdom i Oppdrag (Ungdom med Opgave). Nu står Østfold Fylke for tur.

Lokalt organiseret

Ungdom med Opgave har som langsigtet mål at alle husstande i hele Norge – og efterfølgende i hele verden – får en bibel. I Østfold drives projektet helt af lokale kræfter.
– Vi havde Loren Cunningham (den 79-årige grundlægger af oraganisationen Youth With a Mission) på besøg i Filadelfia i Fredrikstad i efteråret for at inspirere folk til at være med i projektet. Før nytår havde vi etableret en lokal bestyrelse og en organisation, som blev registreret i Brønnøysundregisteret, fortæller Andres Hverven, som er bestyrelsesformand for Bibelen til alle i Østfold.
Han kommer selv fra Den norske Kirke, men er optaget af at samarbejde med folk fra forskellige kirkesamfund og foreninger i alle dele af fylket.
Der findes allerede en række komitéer, som står for bøn, indsamling, PR, kulturel inspiration og distribution.

Ateister bifalder

– Det lyder som noget af det bedre, Ungdom i Oppdrag kan foretage sig, siger pressechef i Human-Etisk Forbund (HEF) Jens Brun-Pedersen til KPK.
Han er ikke imod, at kristne i Østfold vil gå fra dør til dør og uddele gratis bibler.
– Bibelen er et vigtigt litterært værk, som ingen tager skade af at have i hjemmet, selv om der står meget mærkeligt, siger Brun-Pedersen og tilføjer, at ingen vil forbyde en sådan aktion.
– Det er en del af både ytringsfriheden og religionsfriheden. Så længe det er til husstande og ikke til skoler og børnehaver har vi i HEF ikke noget imod det.

Uddeling i marts

Planen er at uddele biblerne i foråret 2017. Men inden da skal meget falde på plads, fortæller Hverven, som til daglig arbejder som IT-rådgiver og projektleder.
For at kunne indkøbe de mange bibler må organisationen indsamle omkring 8 millioner kroner.
– Bibelselskabet er en vigtig samarbejdspartner, og de har givet os en meget god pris på biblerne. Men vi må have garantier for mindst 6 millioner, før vi kan bestille biblerne, fortæller Hverven.
Ateist-leder fik bibel
Jens Brun-Pedersen fortæller, at han fik en flot bibel som gave.
– For ikke så længe siden fik jeg tilsendt en flot og sikkert dyr bibel fra en kristen mand. Da skrev jeg tilbage og takkede, for det er jeg bare taknemmelig for.
Han tilføjer, at det må være op til det enkelte medlem i HEF i Østfold at vælge, om de vil takke ja eller nej til tilbudet om en bibel.
Organisationen planlægger flere kulturelle arrangementer med fokus på Bibelen under aktionen.
– Mange tror, at de fleste allerede har en bibel, men undersøgelser viser, at 38 procent i Østfold ikke har det. Og over halvdelen af dem, som har en bibel, har en ældre udgave, ikke den fra 2011, siger Hverven.
KPK/Bodil