Efterskole i 40 år på Jyllands næse

Bent Molbech Pedersen
Bent Molbech Pedersen

”40 år – så ved man et og andet” siger forstander Bent M. Pedersen med et smil! Han henviser til, at Djurslands Efterskole i år fejrer 40 års jubilæum.

”Det er ikke en selvfølge i disse år, at de kristne efterskoler har vind i sejlene – så vi er glade og taknemmelige over, at skolen er 40, fed og fantastisk”!
Bent Molbech Pedersen kom til skolen sidste sommer, og jubilæumsåret er således hans første år som forstander.
– Det at kunne være mod- og medspil for teenagerne, i de år af deres liv, hvor det vigtige fundament for resten af livet lægges – det giver meget mening. Djurslands Efterskole er kendt for at udfordre eleverne både fagligt, menneskeligt og åndeligt.
Forældre kan let blive lidt ”upopulære” i teenageårene, men andre voksne kan ofte godt få lov til at tale ind i deres liv. Her har vi som efterskole virkelig mulighed for at udfordre og dele liv og tro. Og den udfordring tager vi på os, understreger forstanderen.

Fejres flere gange

Jubilæet blev fejret ved forårskoncerten i april. Nu bliver det desuden markeret til generalforsamlingen d. 22. maj fra kl. 12.00 på skolen. Her lover Bent både lagkager, kaffe og byder desuden tidligere forstandere, lærere og en elev fra det første hold velkommen på scenen til en snak om fortid, nutid og fremtid.