Indsamling til sultramte

Tørken i det østlige Afrika er forårsaget af vejrfænomenet El Niño.  Børnene må opgive deres skolegang bl.a. for at gå langt efter vand. Foto: Bengt Sigvardsson.
Tørken i det østlige Afrika er forårsaget af vejrfænomenet El Niño. Børnene må opgive deres skolegang bl.a. for at gå langt efter vand. Foto: Bengt Sigvardsson.

Det danske missionsselskab Promissio har startet indsamlingen ”Etiopien sulter”.

I Etiopien sulter over ti millioner mennesker. Folk mangler både mad og vand, mens kvæget dør.

Derfor har missionsselskabet Promissio (tidligere Dansk Ethioper Mission) nu startet en særindsamling. Hjælpen formidles gennem den lokale Mekane Yesus kirke.
Samtidig har kirken allerede – via Promissio og Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling – fået 250.000 kr. fra Udenrigsministeriet til brug i det fattige Dawe Sarar distrikt.

De hårdest ramte

Befolkningen i Dawe Sarar distriktet i den sydsøstlige Bale region har oplevet gentagne tørkeperioder. Når der hverken er mad eller vand – og kvæget dør, mister folk deres livsgrundlag.
Sulten gør, at folk forlader deres hjem og rejser langt i søgen efter mad. Det er udmattende og især farefuldt for små børn, gravide og ammende kvinder, de gamle og de handicappede. De risikerer at bukke under.

Projekt hjælper 1.000

De 250.000 kr. fra Udenrigsministeriet går til et projekt, som skal hjælpe 1.000 af de mest udsatte i Dawe Sarar distriktet i tre måneder fra maj – juli 2016. Projektet koster 280.000 kr., og Promissio giver de sidste 30.000 kr.
Gennem projektet får 1.000 mennesker basisfødevarer (majs, bælgfrugter, madolie). Blandt de 1.000 mennesker vil 400 underernærede børn og 200 ammende kvinder få ekstra madrationer. Hjælpen betyder, at disse mennesker kan overleve uden at forlade deres hjem.

Kirken er ekspert i nødhjælp

Projektet er en del af Mekane Yesus Kirkens indsats. Kirken har mange års erfaring med nødhjælps- og udviklingsarbejde. Den har et stort kendskab til lokalområderne og er partner med regeringen og mange store NGOer i den aktuelle situation med hungersnød.
I Mekane Yesus Kirken hører Dawe Sarar distrikt til i Wabe Batu Synoden, som Promissio har arbejdet tæt sammen med i over 65 år.

Mad for 85 kr. per måned

Pengene fra Udenrigsministeriet betaler for tre måneders arbejdsløn og andre driftsomkostninger i projektet.
Derimod vil det beløb, som Promissio samler ind, gå til mad til dem, der trænger mest.
En person kan få majs, bønner og olie nok til en måned for kun 85 kroner.